Statele Unite au anuntat, vineri, ca asteapta din partea Consiliului National de Tranzitie din Libia (CNT) efectuarea unei anchete "transparente" cu privire la circumstantele mortii fostului lider libian Muammar Gaddafi, relateaza AFP.

Administratia Obama vrea, de asemenea, ca "prizonierii sa fie tratati in mod uman", a declarat Mark Toner, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat american.

"CNT va oferi mai multe detalii in zilele urmatoare", a spus oficialul american, in timp ce circumstantele mortii fostului dictator libian, capturat si ucis joi, raman inca neclare.

Totodata, Toner a descris moartea lui Gaddafi drept un "moment cathartic" pentru Libia.

Presedintele american Barack Obama a salutat joi evenimentul, apreciind ca acesta reprezinta "sfarsitul unui capitol lung si dureros" pentru Libia.

Si ONU a cerut vineri declansarea unei anchete cu privire la circumstantele in care a murit Muammar Gaddafi, in timp ce ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri ca moartea fostului lider libian ridica "numeroase intrebari" la Moscova, in special legate de legalitatea atacului NATO impotriva convoiului sau.