Imigrantii ar putea fi nevoiti in curand sa sustina un test de istorie si cultura britanica pentru a putea primi pasaport pentru Marea Britanie, dupa ce premierul David Cameron a propus o serie de masuri pentru inasprirea conditiilor de obtinere a cetateniei britanice, relateaza The Independent.

Intr-un important discurs sustinut pe tema imigratiei, prim-ministrul britanic a anuntat declansarea unor actiuni impotriva mariajelor fictive si a cerut publicului sa-i denunte autoritatilor pe presupusii imigranti ilegali. "Impreuna ne vom revendica granitele si ii vom trimite pe imigrantii ilegali acasa", a spus el.

Cameron a afirmat ca guvernul britanic va revizui structura testelor pentru cetatenie, care au fost introduse in urma cu noua ani de laburisti, si va include sectiuni ce privesc istoria si cultura britanica.

"Exista un intreg capitol in ghidul pentru obtinerea cetateniei despre istoria Marii Britanii. Dar, in mod surprinzator, nu exista nicio intrebare din istoria britanica in test", a spus el.

"In schimb, gasesti intrebari despre rolurile si functiile principalelor institutii europene si despre sistemul de beneficii sociale din Marea Britanie. Asa ca vom revizui intregul test si si vom plasa cultura si istoria britanica in centrul sau", a explicat premierul britanic.

Obiectivul fixat de Cameron pentru guvernul sau este reducerea numarului migrantilor in Marea Britanie de la "sute de mii" la "zeci de mii" pana la urmatoarele alegeri generale. Potrivit acestuia, anul trecut numarul imigrantilor a fost "uluitor": 239.000.