Manifestantii din New York ce critica influenta banilor in politica americana si denunta nedreptatile sistemului financiar si-au continuat luni protestele in apropiere de Wall Street, deghizandu-se in "zombii corporatisti" pentru a-i saluta pe bancherii ce mergeau spre birouri, transmite cbc.ca. Demonstrantii au marsaluit pe strazile din Districtul Financiar in timp ce "mancau" dolari proveniti de la jocul Monopoly.

Foto:
  • Apasa pe imagine pentru a deschide FOTOGALERIA.

Cbc.ca a scris ca manifestantii, care demonstreaza de peste doua saptamani in partea de sud a cartierului Manhattan, au recurs la mijloace neconventionale pentru a protesta impotriva "lacomiei si a fraudei" din randul corporatiilor.

Luni, manifestantii au fost indemnati sa poarte tinuta de birou si sa-si vopseasca fetele in alb si rosu, pentru a sugera sange. Ei au marsaluit pe strazile din Districtul Financiar, spre sediul bursei NYSE, "mancand" dolari proveniti de la jocul Monopoly si strigand: "Cum sa rezolvati deficitul: Puneti capat razboiului, taxati-i pe bogati!". Demonstrantii zombie isi intindeau mainile spre trecatori si spuneau: "Simt miros de bani!".

Unii dintre cei vizati de protestatari le-au strigat acestora: "Intoarceti-va la munca!"

In cursul serii, manifestantii au participat la un protest impotriva "brutalitatii politiei", dupa ce peste 700 de persoane au fost arestate sambata in timp ce incercau sa traverseze Broolyn Bridge.

De asemenea, luni, miliardarul George Soros a declarat ca "simpatizeaza cu manifestantii" si ca intelege "frustrarile micilor patroni".

Miscari similare de protest au fost organizate in Boston, Los Angeles, San Francisco, St. Louis, Kansas City si Chicago, in timp ce actiuni similare sunt planificate pentru Toronto, Vancouver, Montreal si Calgary.

Cateva zeci de manifestanti s-au instalat in Zuccotti Park din New York incepand din 17 septembrie. Actiunea "Ocupati Wall Street" a debutat in urma cu 18 zile in Districtul Financiar din metropla americana, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba.

Protestele au fost in majoritate pasnice.

In ultimele zile, vedete de la Hollywood, precum Michael Moore, Alec Baldwin si Susan Sarandon, s-au oprit sa discute cu manifestantii ce demonstreaza in Districtul Financiar din New York, in timp ce alte staruri si-au exprimat solidaritatea cu protestatarii.

Numarul celor care protesteaza variaza zilnic, insa un grup format din circa 200 de persoane ramane permanent la locul protestului. Ei dorm pe saltele, bat in tobe si folosesc laptopuri Mac pentru a strange aderenti. De cateva ori pe zi, ei marsaluiesc spre Wall Street strigand: "Asa arata democratia!".