Filmul "Colivia", in regia lui Adrian Sitaru, a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul International de la Varsovia, care se desfasoara in perioada 8 - 17 octombrie, anunta Mediafax. Juriul si-a motivat decizia prin "modul nemaipomenit si nepretentios in care a fost tratat subiectul, pentru simplitatea realizarii, dar si pentru performanta complexa a actorilor, care reusesc sa transpuna persoane reale pe ecran".

"Colivia" spune povestea unui copil care gaseste o pasare bolnava pe strada si o aduce acasa, pentru a o vindeca. Din distributie fac parte Clara Voda si Adrian Titieni.

Scurtmetrajul "Colivia" a fost distins si cu Marele Premiu City of Vila do Conde al Festivalului International de Film de Scurtmetraj Vila do Conde din Portugalia, desfasurat in perioada 3-11 iulie 2010.

In cadrul Festivalului de la Varsovia vor rula si peliculele "Periferic", de Bogdan George Apetri, in competitia internationala, si "Eu cand vreau sa fluier, fluier", de Florin Serban, in sectiunea Competitie 1-2, in timp ce "Aurora", in regia lui Cristi Puiu, va fi prezentat in festival intr-o proiectie de gala.