Filmul "Despre alte mame", in regia lui Mihai Ionescu si Tiberiu Iordan, a fost distins, sambata, cu premiul special al Festivalului international de film de la Moscova, anunta Agerpres. Pelicula romaneasca a impartit premiul cu filmul ceh "Precum raiul pe pamant", distins si cu premiul juriului.

Trailer-ul filmului "Despre alte mame":

Intrebat care este secretul noului val de film romanesc, Mihai Ionescu a declarat ca este vorba despre calitatea inalta a scolii romanesti de film "la un moment dat": "O problema ingrozitoare este ca minimalismul romanesc a ajuns sa fie stil, din cauza lipsei fondurilor. Noi niciodata nu avem bani pentru film. Comunitatea Europeana nu te finanteaza daca tara de origine nu te crediteaza acordandu-ti un fond minim, fie si un dolar".

"Spectatorii straini ne situeaza in . Toate filmele romanesti sunt foarte crude in relatia cu realitatea si foarte oneste in acelasi timp, indiferent ca sunt povesti de interior sau de exterior. Ei cand vad un film in care simt realitatea necosmetizata, se intreaba de unde a venit originalitatea unui subiect si puterea de a-l realiza asa", spune si Tiberiu Iordan.

Cei doi regizori spun despre filmul lor ca este unul "de stare", si nu de actiune si avertizeaza publicul sa nu se astepte sa se intample ceva dinamic in film "dupa primele zece minute": "Partile pe care le-am aratat sunt parti de viata, nu de film. Este vorba de momente pe care le vedem cand intoarcem capul", spune Mihai Ionescu.