Filmul documentar “Constantin si Elena” va fi prezentat la editia din acest an a Festivalului International DOCAVIV, ce are loc intre 6 si 15 mai la Cinemateca din Tel Aviv.

Singurul festival international de film documentar din Israel si unul dintre cele mai bine cotate festivaluri de profil pe plan international, DOCAVIV se bucura de prestigiu in mediile internationale, datorat participarii internationale de calitate, bunei organizari si bunei cotari a Cinematecii din Tel Aviv. In 2009, audienta Festivalului a fost de 35.000 spectatori.

Filmul de debut al tanarului cineast Andrei Dascalescu, “Constantin si Elena” (Romania/Spania 2008, 103 min.) a fost deja prezentat si premiat in festivaluri internationale de prestigiu: TIFF (Sibiu), IDFA (Amsterdam), EBS (Seoul), iar in perioada aprilie-mai 2010 reuseste perfomanta de a fi prezent la zece festivaluri internationale: in afara de Tel Aviv, la Bruxelles, Bratislava, Buenos Aires, Los Angeles, Wiesbaden, Edinburgh, Minneapolis/St. Paul, San Francisco, Cracovia.

Filmul prezinta viata de zi cu zi a unui cuplu de varstnici, care inca se iubesc dupa o viata intreaga impreuna. Realizat in maniera documentarului observational, filmul dezvaluie, prin gesturi, dialoguri si detalii aparent banale, puternica legatura sufleteasca dintre cele doua personaje principale ale filmului. O poveste de dragoste dulce-amara – dulce e dragostea (si dupa 55 de ani de la casatorie), amara e lipsa de timp pentru dulce (batranetea), iar povestea e viata de zi cu zi. Un film despre a trai si a iubi, altfel.

La DOCAVIV, filmul “Constantin si Elena” va fi prezentat dupa urmatorul program:

- Marti, 11 mai, ora 20:00, sala CIN 2

- Joi, 13 mai, ora 10:00, sala CIN 2

- Vineri, 14 mai, ora 10:00, sala CIN 2

Subtitrare in limba ebraica, engleza. Fiecare proiectie va fi urmata de Q&A cu regizorul.