Filmul lui Radu Jude a primit la Berlinala Premiul C.I.C.A.E., oferit de Confédération Internationale des Cinemas d’Art et d’Essai. Premiul distribuitorilor nu este doar o recunoastere a filmului, dar e important si pentru ca il va ajuta sa ajunga la cat mai multi spectatori. Prima tara in care va fi distribuit filmul este Franta, unde a fost achizitionat de Pyramide Distribution.

Din juriul C.I.C.A.E. au facut parte Jorg Jacob, Silvia Angrisani si Gyorgy Karpati. Acestia au ales filmul lui Radu Jude dintre toate filmele prezentate in sectiunea Forum.

"Cea mai fericita fata din lume" a avut la Berlinala cinci proiectii cu sali pline si a fost reprezentat de Radu Jude, protagonista Andreea Bosneag, producatorul Ada Solomon, coscenarista Augustina Stanciu si monteurul Catalin Cristutiu.

Urmatorul festival la care merge "Cea mai fericita fata din lume" este cel de la Sofia, dupa care va urma Festivalul GoEast de la Wiesbaden. In Romania, filmul va ajunge prima oara la Festivalul B-EST, care va avea loc intre 23 si 30 martie. In reteaua cinematografelor, lungmetrajul de debut al lui Radu Jude va intra pe data de 8 mai 2009.

Ceremonia decernarii premiilor celei de-a 59-a editii a Festivalului de Film de la Berlin are loc in aceasta seara, de la ora locala 19.30. 1600 de invitati sunt asteptati la gala de inchidere de la Berlinale Palast.

Acestia vor urmari dupa ceremonia de decernare a premiilor filmul lui Costa-Gavras "Eden is West".

Organizatorii incep sa inchida conturile. Potrivit biroului de presa al festivalului, in acest an au fost vandute aproape 270.000 de bilete, ceea ce reprezinta o cifra record. Cele 383 de filme din festival au avut 1238 de proiectii, iar numarul vizitatorilor acreditati s-a ridicat la 20.000, acestia venind din 136 de tari.