Festivalul International de Film al Bucurestilor DaKINO va prezenta la cea de-a XVIII-a editie a sa, care va avea loc intre 25 si 29 noiembrie la complexul The Light - Liberty Center, o selectie de filme despre comunitatea afro-americana din Statele Unite. Programul „Black Community in Documentaries” cuprinde filme de referinta, mai vechi sau foarte noi, printre care unele prezentate si premiate la ultima editie a celor mai importante festivaluri „black films” din SUA.

Preselectia pentru cele doua sectiuni competitive ale Festivalului International de Film al Bucurestiului DaKINO a luat sfarsit cu o decizie pe care organizatorii au considerat-o cea mai inteleapta. Dupa vizionarea filmelor inscrise la sectiunea scurtmetraj fictiune, acestia au hotarat sa acorde in acest an nu doar un Trofeu DaKINO, pentru film documentar, ci si un al doilea, pentru un scurtmetraj fictiune.

Juriul sectiunii Documentar va acorda Trofeul DaKINO pentru Cel mai bun documentar, Premiul „Alexandru Sahia” pentru Cel mai bun regizor si Premiul Special al Juriului. Juriul sectiunii Scurtmetraj Fictiune va decide Trofeul DaKINO pentru Cel mai bun scurtmetraj fictiune si Premiul „Alexandru Tatos” pentru Cel mai inovativ film.

In cele doua competitii participa filme din: Marea Britanie, Polonia, Franta, Belgia, Grecia, Israel, Turcia, Elvetia, SUA, Costa Rica, Germania, Bulgaria, Portugalia, Ungaria, Rusia, Canada, Austria, Serbia, Italia, Spania, Coreea si Romania.

Pe perioada festivalului, in holul complexului The Light – Liberty Center va fi deschisa o expozitie cu fotografii din Tibet realizate de Sergiu Matei.