Mel Gibson va regiza al cincilea film din franciza „Armă mortală/ Lethal Weapon”, după ce Richard Donner, care a realizat toate celelalte producţii din seria Warner Bros., a murit în luna iulie, notează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Franciza „Armă mortală” a debutat în 1987, iar Gibson şi Danny Glover au jucat în toate cele patru filme.

Richard Donner a murit în luna iulie, la vârsta de 91 de ani. El se apucase de lucru pentru al cincilea lungmetraj, care fusese dezvoltat mai mulţi ani. Cea mai recentă variantă de scenariu a fost scrisă de Richard Wenk, care a semnat şi seria „Equalizer” cu Denzel Washington.

Pentru schimbarea de regie s-a lucrat mai multe luni şi a primit binecuvântarea, după cum scrie The Hollywood Reporter, văduvei lui Donner, Lauren Shuler Donner.

La un eveniment din Londra, Mel Gibson a declarat că, într-o zi, Donner i-a spus: „«Ascultă, puştiule, dacă dau colţul, tu îl vei face». I-am spus: «Taci»”.

„A murit, într-adevăr. Dar mi-a cerut să îl fac şi, la momentul acela, nu am spus nimic. Le-a spus soţiei lui şi studioului şi producătorului. Aşadar, voi regiza al cincilea film”, a povestit el.

Lansat în 1987, „Armă mortală" a avut un mare succes, generând încasări de 120 de milioane de dolari în toată lumea.

Alte trei filme apărute în 1989, 1992 şi 1998 au generat în total 955 de milioane de dolari. Au fost realizate, de asemenea, două seriale spin-off.

Gibson, în vârstă de 65 de ani, e cunoscut pentru rolurile din filme ca „Mad Max”, din filmele „Braveheart”, pe care l-a şi regizat, „The Patriot” şi „Signs”.

Mel Gibson a fost recompensat cu Oscar pentru regia „Braveheart”, lungmetraj premiat de Academie şi la categoria „cel mai bun film”. A mai primit în 2017 o nominalizare pentru regia dramei „Hacksaw Ridge”. El a mai regizat „Apocalypto” şi „The Passion of the Christ”.