Celebra serie de filme "Nașul" a lui Francis Ford Coppola va rula în curând într-o versiune inedită, de peste șapte ore, scrie 7sur7.be, citata de Agerpres. Versiunea fluviu a "Nașului", cu o durata de sapte ore si jumatate, va fi difuzată pe postul american HBO. Noua montare este de fapt o compilatie a primelor două filme, completată cu secvențe care nu au fost folosite în versiunea finală.

Marlon Brando in rolul Don Corleone (1972)Foto: 7sur7

"The Godfather Epic" constituie astfel versiunea originală, cea mai autentică și mai apropiată de intențiile lui Francis Ford Coppola, lipsită de retușurile cerute de producători la lansarea inițială.

Trilogia "Nașul", ecranizare a romanului cu același nume de Mario Puzo, constituie unul din stâlpii istoriei cinematografiei americane. Primul lungmetraj a câștigat trei premii Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun actor și Cel mai bun scenariu), iar al doilea a primit două statuete în 1975, printre care și cea pentru Cel mai bun actor în rol secundar, acordată lui Robert de Niro.

Prima parte figurează de altfel pe locul al treilea al prestigiosului clasament al American Film Institute, după "Cetățeanul Kane" și "Casablanca".