Centrul istoric al Sibiului freamata zilele acestea sub greutatea celor mai grozave povesti pe care le-a vazut orasul. Astra Film Festival 2015 a adunat intr-o singura sectiune filme din toata lumea care descriu realitati ce te vor face sa ramai tintit in scaun la finalul proiectiei.

AFF 2015 - ziua 2Foto: Astra Film

Spre exemplu, aflati povestea lui Denice. La 18 ani sa faci parte din industria pornografiei inseamna bani, foarte multi bani si distractie. La 25 de ani realitatea te loveste precum un tren. Naked spune povestea dezbracata de clisee a lui Denice, cea mai de succes actrita de filme pentru adulti din Danemarca. Filmul poate fi vazut vineri - 9 octombrie, de ora 22:30, la Sala Thalia.

Cu totii stim ca populatia pamantului este in continua crestere si ca, in cativa ani, vom fi sapte miliarde de oameni. Documentaristul Werner Boote a cautat cele mai populate locuri de pe planeta pentru a ne arata ce se va intampla cu omenirea odata ce pamantul devine neincapator. Population Boom va fi proiectat sambata - 10 octombrie, de la ora 13:00, in Aula Magna ULB.

De ce ne plangem in fiecare zi ca nu avem timp pentru tot ce ne-am propus, daca zi de zi apar noi tehnologii menite sa ne faca viata mai usoara si sa ne ofere mai mult timp? Filmul Speed, In Search of Lost Time, in regia lui Florian Opitz ne arata ca, in realitate, devenim sclavii tehnologiei si nu stapanii ei. Sambata - 10 octombrie de la ora 11:00 si duminica - 11 octombrie de la ora 18:00, in Aula Magna a ULB.

Atmosfera creata de cele mai bune filme documentare din tara si strainatate este completata cu o selectie de muzicieni si instrumentisti hotarati sa faca Sibiul sa danseze. Pe Bulevardul Nicolae Balcescu, in Piata Mica si pe scena Salii Thalia rasuna ritmuri diverse si genuri muzicale menite sa se potriveasca precum o manusa programului AFF 2015.

Sibienii au facut deja cunostinta cu Fanfara lui Galan, care a luat la pas centrul istoric si a ridicat in picioare turistii de la terase. Miercuri si joi, de la orele 16:00, este randul celebrei Fanfare din Cozmesti ca faca spectacol in zona pietonala din centrul Sibiului. Ei vor fi urmati de trupele Peste padure, miercuri, la Sala Thalia de la ora 21:00, si Trei parale, joi de la orele 20:00 in Piata Mica si 21:00 la Sala Thalia. Trei parale sunt celebri pentru folosirea instrumentelor vechi aproape disparute in mediul traditional: diverse fluiere, cobza, viola, dramba, diverse instrumente de percutie (toba, vuva, daireaua). Vineri se anunta o zi plina pentru iubitorii de muzica buna. Fanfara lui Craciun promite sa va faca sa dansati in Piata Mare, iar trupele Blue Nipple Boy si Roots Revival va asteapta in Piata Mica si la Thalia, incepand cu orele 19:00. In incheierea Astra Film Festival 2015 Taraful din Clejani vrea sa vada tot Sibiul petrecand in Piata Mica. Concertul lor va incepe duminica, de la ora 19:00.

Marti - 6 octombrie, in a doua zi de festival sibienii si turistii sositi special pentru Astra Film Festival au vazut zeci de filme, de la scanteia care a generat caderea comunismului in Ungaria si Germania de Est (1989, de Erzsebet Racz, Sala Thalia), pana la o selectie de filme clasice unite in programul Neorealism si New Realism (Cintia Gil, DOCLISBOA, Habitus). De mare succes s-a bucurat si discutia despre caricaturisti (Dan Perjovschi, Astra Film Cinema) sau concertele care au rasunat in tot centrul istoric. AFF 2015 reconfirma statutul de vitrina mondiala a filmului de non-fictiune.

Astra Film Festival 2015, Festivalul International de Cinema de la Sibiu este organizat de Astra Film - CNM Astra si Fundatia Astra Film.

Cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu, Ministerul Culturii, Centrul National al Cinematografiei, Uniunii Europene - prin programul Creative Europe - Media

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu

In colaborare cu Universitatea Lucian Blaga

Partener principal: Institutul Cultural Roman

Parteneri: Consulatul Republicii Federale Germania, Ambasada Spaniei, Ambasada Elvetiei, Centrul Ceh, Cinelabs Romania, UCIN, Shopping City Sibiu

Sponsori: Constructii SA Sibiu, Takata, HBO, Marquardt

Masina festivalului: Autohaus Huber

Parteneri media: HBO, HotNews, Revista 22, Decat O Revista, Dilema Veche, Catavencii, Cotidianul, Zile si Nopti, Film New Europe, Cineuropa, Magic FM, Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, Radio Cluj, Radio Antena Sibiului, Radio Targu Mures, RFI Romania, LiterNet, CinemaRX, Port.ro, Cinemagia, CineFan, Sub25, All About Romanian Cinema, Think Outside the Box, Cooperativa Urbana, InFestival, Tribuna, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Ora de Sibiu

Astra Film Festival 2015 se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei