Filmul #SELFIE marchează debutul regizoral al Cristinei Iacob în lungmetraj și aduce pe marile ecrane o distribuție tânără, energică și extrem de talentată, avându-i în rolurile principale pe: Crina Semciuc, Olimpia Melinte, Flavia Hojda, Levent Sali, Vlad Logigan și Alexandru Călin.

Filmul SelfieFoto: Afis

Din film nu lipsesc nici actorii consacrați. Răzvan Vasilescu, Alina Chivulescu, Răzvan Fodor, Carmen Tănase și Florin Călinescu sunt doar câteva dintre numele mari cărora le-au fost rezervate partituri centrale.

Cristina Iacob este o tânără regizoare și scenaristă, licențiată în regie de film si absolventă a unui masterat in cinematografie în cadrul London Film.

A regizat până în prezent 2 lungmetraje: “Selfie” (cu: Crina Semciuc, Olimpia Melinte), care va avea premiera în cinematografele din România pe 9 mai 2014 și “Un dar pentru tine“ (cu: Raluca Aprodu, Dragoș Bucur), aflat în postproducție.

„Filmele mele abordează în general teme care mă framantă pe mine și, de cele mai multe ori, acțiunea lor este compusă din întâmplări din experiența mea personală. Am învățat de la profesorii mei că este important să realizăm filme despre ceea ce cunoaștem cel mai bine. Proiectele mele cinematografice sunt deschise, pozitive, colorate. Publicul căruia m-am adresat până acum este cel cu vârste cuprinse intre 14 si 35 de ani, este un public tânăr, care prefera comediile. În ceea ce priveste metodele folosite, pot spune ca imi folosesc în general intuiția.”, declara Cristina.

“În film la Nașu’ “ - mediu-metraj (2012), “Zestrea” - scurt-metraj (2011), “Mircea Veroiu” - documentar (2010), “Raport despre indiferență”- scurtmetraj (2010) sunt alte câteva titluri semnate de Cristina Iacob.

Scurtmetrajul "Zestrea" a fost selecționat la Cannes Short Film Corner, Festivalul Internațional Dakino, Festivalul Internațional de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a câștigat și premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studențesc, iar “În film la Nașu’ “ a fost selecționat la nenumărate festivaluri internaționale și a obținut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival, în SUA.

"În prezent lucrez la proiectele mele viitoare, câteva scenarii pe care le am în dezvoltare, cu subiecte diferite, care implică, bineînțeles, genuri diferite de abordare. Mă preocupă foarte mult lansarea în cinematografe a primului meu lungmetraj, Selfie și îmi doresc să fiu prezentă la cât mai multe proiecții din întreaga țară, alături de actorii din distribuție. Îmi face placere să interacționez cu publicul și să-i simt reacția “la cald“. Totodată aș vrea să fac mai multe pentru scenariștii români și pentru asociația pe care o reprezint", a adăugat Cristina.

Cristina Iacob este Președintele Asociației Scenariștilor Români (ASCER).