Maria, cel mai recent documentar semnat de Claudiu Mitcu, a fost selecţionat în competiţia internațională a Festivalului Internațional de Film Documentar „Visions du Reel", ce va avea loc în perioada 19-26 aprilie la Nyon, în Elveția.

Maria, regia Claudiu MitcuFoto: www.kinosseur.ro

Festivalul Internațional de Film Documentar „Visions du Reel”, unul dintre cele mai respectate și mai importante evenimente de gen din Europa, a ajuns în acest an la cea de-a 44-a ediție. Cu un scop extrem de bine definit „de a arăta lumea așa cum este”, festivalul evită producțiile mainstream, concentrându-se pe veritabilii autori de film documentar, adică pe cei ce pun accentul pe artă și nu pe senzaționalism, oferind deopotrivă o diversitate de viziuni și aspirații comune.

O poveste extrem de emoționantă despre ultimele ore din viața unei bătrâne căreia rudele și prietenii îi pregătesc cea din urmă călătorie, Maria este cel de-al 5-lea documentar al lui Claudiu Mitcu. Din filmografia acestuia mai fac parte filmele Nisipuri (2007), Australia (2009), Circul vesel (2011) și Noi doi (2012), selecționate și premiate în peste 20 de festivaluri internaționale.

Documentarul Maria este o producție independentă Wearebasca. Montajul e semnat de Ioachim Stroe iar muzica apartine Luizei Zan.