Filmul “Noi Doi”, în regia lui Claudiu Mitcu, va fi prezentat luna viitoare, în premieră internatională, la cea de-a 14-a editie a Thessaloniki Documentary Festival, în programul Balkan Focus. Evenimentul, afiliat Festivalului de Film de la Thessaloniki, va avea loc în perioada 9-18 martie, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Two Of Us, regia Claudiu MitcuFoto: Afis

“Noi Doi” a fost prezentat anul trecut într-o proiectie specială la Festivalul International de Film DaKINO si a câstigat premiul pentru cel mai bun documentar la Serile Filmului Gay din Cluj-Napoca. Filmul a rulat în premieră natională la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Sfântu Gheorghe si a făcut parte din competitia Astra Film Festival Sibiu.

Fără prejudecăţi şi intoleranţă, documentarul priveşte cu realism viaţa lui Cristi şi a lui George, a căror singură "crimă" este că trăiesc o frumoasă poveste de dragoste.

În anul 2011, în România, există o comunitate numeroasă de persoane LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali), membrii săi făcând parte din toate mediile. Comunitatea se confruntă cu teama de expunere şi afirmare a membrilor săi, teamă provocată de nivelul mare de discriminare al acestora din societatea românească.

Un sondaj de opinie intitulat „Fenomenul discriminării în România”, realizat de TOTEM Communication în perioada octombrie-noiembrie 2010, la solicitarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, arăta că 56% dintre cele 1400 de persoane intervievate nu ar lua masa cu un homosexual, 84% nu ar bea apă din acelaşi pahar din care a băut un homosexual, iar 65% ar ţine secret dacă ar afla că o rudă este homosexual.

Claudiu Mitcu este realizatorul documentarelor "Nisipuri" (2007), "Australia" (2009), "Ciupelnita" si "Circul vesel" (2010). În 2010, regizorul a primit din partea Ambasadei Frantei în România "Premiul Drepturilor Omului" pentru abordarea deschisă a diversitătii din filmele sale documentare.