Taximetristi din orasul bulgaresc Varna recurg la o noua metoda de inselare a turistilor straini, scrie miercuri cotidianul bulgar Monitor, citat de Agerpres. Taximetristii propun turistilor o cursa pana in Romania, dar il duc doar pana in statiunea Albena.

Dat fiind ca la intrarea in statiune este montata o bariera si exista un post al politiei, strainii cred ca au ajuns la un punct de trecere a frontierei de stat. Turistii platesc suma pe care au stabilit-o initial cu soferul de taxi si care in unele cazuri se ridica la 150 euro, in ciuda faptului ca distanta intre Varna si Albena este de doar 30 de kilometri.

Dupa ce ii lasa pe turistii inselati in Albena, taximetristii parasesc statiunea cat mai repede.

Incepand din acest an, in fiecare oras bulgaresc exista limite la preturile maxime care pot fi aplicate de taximetristi. In majoritatea localitatilor, preturile variaza intre 0,30 si 0,50 euro pe kilometru. Insa in unele statiuni limita este de 1,75 euro pe kilometru.

Totusi, multi taximetristi de pe litoralul bulgaresc prefera sa negocieze cu turistii pretul calatoriei, care este mult mai mare decat daca s-ar fi aplicat tariful pe kilometru. In acest fel calatoria cu taxiul intre Varna si statiunea apropiata Nisipurile de aur care in mod normal n-ar costa mai mult de 10 euro, ajunge la aproximativ 40 euro.¬