Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma si revolutionarul constantean Nicolae Mavrodin au fost amendati cu cate 500 de lei pentru tulburarea evenimentelor prilejuite de Ziua Marinei, desfasurate in apropierea falezei Cazinoului din Constanta.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Constanta, Sorin Tranca, a declarat ca cei doi au primit fiecare o amenda de 500 de lei pentru instigarea prin orice mijloace, initierea sau recurgerea la actiuni violente sau alte manifestari, cu intentia de zadarnicire ori tulburare, in orice mod, a adunarilor publice, potrivit articolului 26, litera e, din Legea 60, relateaza Mediafax.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului sustine ca revolutionarul constantean Nicolae Mavrodin ar fi fost lovit de catre un jandarm si din acest motiv i s-a facut rau.

"I-au dat un pumn in plex colegului meu, Mavrodin, in ficat mai exact, ca a lesinat, Mavrodin e luptator de karate, e antrenor de karate, va dati seama ce pumn a luat daca el care e obisnuit cu loviturile a cazut, a dat cu capul de ciment si a lesinat", a spus Cozma, luni, la finalul manifestarilor prilejuite de Ziua Marinei.

El a mai spus ca nu a fost nimic organizat de catre revolutionari si ca in multime nu se mai aflau decat Mavrondin, un var al acestuia si sotia lui Miron Cozma.

Fostul lider al minerilor a mai precizat ca portavocea prin care s-a protestat ii apartine lui Mavrodin.

"Scrie undeva in lege ca e interzis sa porti portavoce, chiar si la o manifestatie publica, portavocea e interzisa prin lege ? Nu. Si atunci care-i problema ?", a mai spus Cozma.

Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Constanta a precizat ca Nicolae Mavrodin nu a fost lovit de catre jandarmi. El a fost scos din multime pentru a fi legitimat, iar la un moment dat a lesinat, fiind transportat la spital pentru ingrijiri medicale.

Fostul lider al minerilor Miron Cozma si un lider al revolutionarilor constanteni au fost indepartati de jandarmi de pe faleza Cazinoului din Constanta, dupa ce au vrut sa protesteze prin portavoce fata de presedintele Traian Basescu.