Anul cu cea mai mica promovabilitate la Bacalaureat a adus un numar record de candidati inscrisi la unele universitati. O explicatie este faptul ca "potentialii studenti din generatia aceasta si din generatiile care urmeaza au inteles mesajul ministerului si nu se vor mai indrepta spre institutii de invatamant superior cu viitor incert", a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Potrivit acestuia, "in urma clasificarii universitatilor din Romania vom vedea adevarata fata a fiecarei universitati si vom avea o politica de toleranta zero si fata de ceea ce inseamna calitatea invatamantului in sistemul universitar", transmite NewsBucovina.ro.

Prezent la o intalnire de lucru a inspectorilor scolari generali din tara, organizata de Ministerul Educatiei la Suceava, Daniel Funeriu a declarat ca "cei care au reusit sa ia examenul de Bacalaureat au cerinte, asteptari mai mari de la sistemul de invatamant superior si se indreapta spre universitati care traditional au o reputatie mai buna. Al doilea lucru care contribuie la acest fenomen este legat de faptul ca mesajul ministerului, cum ca in urma clasificarii universitatilor din Romania vom vedea adevarata fata a fiecarei universitati si ca vom avea o politica de toleranta zero si fata de ceea ce inseamna calitatea invatamantului in sistemul universitar, a fost unul consecvent".

"Cred ca aceste mesaje au fost intelese si ca foarte multi studenti nu mai vor sa se indrepte spre institutii de invatamant superior cu un viitor incert. Sunt convins ca potentialii studenti din generatia aceasta si din generatiile care urmeaza au inteles mesajul ministerului si nu se vor mai indrepta spre institutii de invatamant superior cu viitor incert", a precizat ministrul Educatiei.

Amintim ca rezultatele primei sesiuni a Bacalaureatului 2011 s-au tradus, in cazul catorva universitati, in locuri ramase neocupate si in necesitatea organizarii unui nou examen de admitere la facultate, in septembrie. La Universitatea Politehnica din Timisoara, de exemplu, anul acesta s-au inscris cu 1.000 de absolventi mai putin decat anul trecut. Exista, insa, si situatii paradoxale: promovabilitatea cea mai mica din istoria Bacalaureatului coincide cu cea mai mare concurenta din ultimii 20 de ani la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti si la Academia de Studii Economice Bucuresti, unde admiterea se face numai pe baza de dosar.

Citeste aici mai multe despre Bacalaureat 2011 si Admiterea in universitati

Citeste si: