Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, au dus la o majorare a promovabilitatii in judetul Vrancea cu 1,17 puncte procentuale. Astfel, dupa rezolvarea contestatiilor, promovabilitatea la BAC a crescut de la 38,73% la 39.9%, potrivit Mediafax.

Inspectorul scolar general adjunct al ISJ Vrancea, Maria Lupu, a declarat ca au existat si elevi care initial fusesera admisi, iar dupa contestatii au fost declarati respinsi. "Comparand cele doua procente, se constata o evaluare buna la prima etapa de corectare intrucat diferenta este nesemnificativa. Intre candidatii care au contestat notele obtinute la prima evaluare se numara si unii care au primit note mai mici, astfel incat au pierdut bacalaureatul, ceea ce pentru noi inseamna ca absolventii s-au supraevaluat. In linii mari, procentul este obiectiv si el este obtinut ca urmare a unui examen corect si echilibrat", a declarat Maria Lupu pentru Mediafax.

O eleva a Liceului de Arte din Focsani, care a fost notata initial cu 5,30 la filosofie si care a depus contestatie, a primit 1,60 in urma recorectarii lucrarii. De partea cealalta, printre cei care au primit nota mai mare in urma contestatiilor se numara si o eleva olimpica nationala la limba italiana, care a fost initial declarata respinsa dupa ce a luat nota 4,25 la matematica. Ea a luat un punct si cinci sutimi in plus in urma recorectarii, avind nota finala la matematica 5,30. De asemenea, fata a primit un punct in plus si in urma recorectarii tezei la limba romana.

Citeste si: