Un elev de la Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Baia Mare, olimpic la fizica si admis la Facultatea de Fizica din cadrul UBB Cluj, a fost respins la examenul de bacalaureat dintr-o eroare, dupa ce i s-a trecut nota 2,20 in loc de 9,20 la fizica, el facand contestatie, iar greseala fiind remediata, relateaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Maramures, Filip Pavel, a declarat ca unui elev olimpic din Baia Mare, admis la Facultatea de Fizica din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, i-a fost trecuta la examenul de bacalaureat nota 2,20 la fizica, in loc de 9,20, cat obtinuse.

Pavel a spus ca, dupa afisarea rezultatelor, elevul a depus contestatie si conducerea centrului de examinare l-a anuntat ca s-a produs o eroare in momentul in care profesorii din comisia de corectare au trecut notele de pe lucrare pe procesul-verbal.

"Eroarea s-a produs in momentul in care s-au trecut notele de pe lucrare in catalog. S-a dictat 9,20 si cel care a trecut in catalog a inteles 2,20, probabil fiind intr-o succesiune de note mici de 2 si 3. A fost o eroare umana generata de faptul ca era tarziu, s-a lucrat mult si a fost mult stres. In urma sesizarii, inspectoratul (ISJ Maramures - n.r.) a dispus sa se verifice toate lucrarile, respectiv corespondenta dintre nota de pe lucrare si cea din catalog la Grupul Scolar "Aurel Vlaicu" din Baia Mare, unde a avut loc examenul", a declarat Filip Pavel.

In urma compararii notelor afisate cu cele din procesele-verbale, au mai fost depistate doua cazuri similare.

"Am verificat toate lucrarile si pe langa elevul cu nota la fizica am descoperit alte doua situatii. Un elev a fost notat cu o nota mai mica, altul cu una mai mare decat cea reala, fara efecte asupra promovarii insa", a spus Filip Pavel.

Tanarul a fost admis pe baza rezultatelor de la olimpiada la Facultatea de Fizica din Cluj-Napoca inca din aceasta primavara 2011.