Un tanar in varsta de 19 ani, dintr-o localitate aradeana, s-a impuscat in cap, in noaptea de luni spre marti, cu o arma de vanatoare a tatalui sau, care este padurar si care l-a gasit mort in casa, rudele afirmand ca baiatul picase examenul de bacalaureat, relateaza Mediafax.

Tanarul locuia cu mama sa in acest oras, parintii sai fiind despartiti.

Profesorii s-au declarat socati de gestul sau, pentru ca acesta terminase liceul cu media 7,82 si fusese un elev linistit.

Tanarul absolvise Liceul "Iuliu Maniu" din Arad si picase examenul de bacalaureat, la probele scrise el obtinand 5,30 la limba si literatura romana, 2,95 la matematica si 4,20 la biologie.

Directorul liceului, Stelian Ionutiu, a declarat ca absolventul a trecut luni pe la scoala pentru a depune contestatie la biologie, una dintre materiile la care a luat o nota insuficienta si la care spera sa obtina, dupa recorectare, nota 5.

"Copilul era linistit, fara probleme disciplinare. Ieri (n.r. - luni) a trecut pe la scoala si a vorbit cu noi si cu diriginta, afirmand ca isi va da examenele in toamna. A depus contestatia la biologie, sperand ca va obtine nota 5, si a spus ca se va pregati la matematica pentru a da examenul in toamna. A plecat optimist de aici si a spus ca merge la tara la tatal sau pentru a se linisti", a spus directorul unitatii scolare.

Ionutiu a spus ca profesorii tanarului sunt socati de moartea acestuia si ca atat cadrele didactice cat si fostii colegi de clasa se vor organiza pentru a fi alaturi de familie la inmormantare.

Luni, baiatul a mers la tatal sau, in localitatea Caprioara.

Politistii au constatat ca tanarul luase arma de vanatoare a tatalui din dulapul metalic in care era inchisa cu un lacat. Astfel, baiatul a gasit cheia de la lacat in casa si a reusit sa scoata arma din dulap.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Arad, Camelia Tuduce, baiatul a fost gasit mort de catre tatal sau, care s-a intors de la padure in cursul noptii.

Tanarul era impuscat in cap si avea alaturi arma de vanatoare a tatalui sau.

"Tatal baiatului afirma ca acesta nu avea alte motive in afara de faptul ca a picat examenul de bacalaureat. Barbatul a spus ca de doua zile tanarul era foarte deprimat", a declarat Tuduce.

La ora transmiterii acestei stiri, politistii si procurorii criminalisti se afla la fata locului pentru cercetari.

Sesiunea de vara a bacalaureatului a adus cele mai slabe rezultate din istorie in judetul Arad, cu o promovabilitate de doar 36,43 la suta, inainte de contestatii, comparativ cu 86,38 la suta in iulie 2010, in acest an existand licee cu un singur candidat promovat.