Arma scoasa de Constantin Dutu in timpul sedintei comisiilor reunite de cultura ale Parlamentului a fost confiscata de politisti pentru a fi expertizata, iar membrul Consiliului National al Audiovizualului (CNA) a fost invitat la Sectia 17 pentru a da o declaratie, transmite Mediafax.

Pistolul, care pare a fi de jucarie, a fost ridicat de politisti ai Serviciului Arme din Politia Capitalei, pentru a fi expertizat si pentru a se stabili daca face parte dintr-o categorie supusa autorizarii, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca.

Aceasta a precizat ca nicio plangere nu a fost depusa in urma incidentului din Parlament.

Constantin Dutu a fost invitat de politisti la Sectia 17, unde a si mers pentru a da o declaratie in legatura cu posesia armei in Parlament.

Constantin Dutu, membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), a scos un pistol pe masa, miercuri, la sedinta comisiilor reunite de cultura ale Parlamentului, el spunand ulterior ca este "o jucarie".

"Asta nu e un pistol adevarat, e un pistol de jucarie", a spus Dutu, sustinand ca l-a adus "ca sa il vada domnul Sergiu Nicolaescu".

Dutu a declarat ca pentru acest lucru era sa fie condamnat in urma cu 25 de ani, cand a fost anchetat de Securitate pentru detinere de arme.

Potrivit articolului 193 din Cod penal, fapta de a ameninta o persoana si daca este de natura sa o alarmeze se pedepseste cu inchisoare de la trei luni la un an sau cu amenda.

Astfel, la plangerea prealabila, Dutu ar putea fi cercetat de Parchet pentru amenintare.