Seful departamentului de invatamant din PSD Mures, profesorul Stefan Somesan, a declarat, luni, ca modul de organizare a Bacalaureatului este o "premisa a haosului" intrucat in licee nu se mai pot tine orele de Limba romana. "S-a declansat astazi proba orala la Limba si Literatura romana. Toti profesorii de specialitate sunt blocati pe aceasta componenta a examenului de Bacalaureat, desi au si alte clase", a acuzat Stefan Somesan, citat de Agerpres.

In cadrul unei conferinte de presa, profesorul a declarat ca in liceu, in acest moment, "nu se tin orele de romana, pentru ca n-are cum sa se intample acest lucru. Sunt dirijati spre aceste ore ceilalti profesori, sa tina copiii in liniste". Seful departamentului de invatamant din PSD Mures a avertizat ca "situatia se va repeta la probele de competente digitale si de limbi straine".

Acesta a precizat ca directorii de licee sunt "timorati" ca sa iasa bine examenul de Bacalaureat si se cearta cu profesorii. "Nu suntem de acord cu umilirea corpului profesoral", a continuat Stefan Somesan, precizand ca ministrul Daniel Funeriu, "singurul care-si ameninta subalternii cu puscaria, ar fi bun la Penitenciar".

Cursurile anului scolar 2010-2011 se incheie, conform legii, vineri, 17 iunie 2011. Clasele a XII-a/a XIII-a au incheiat, insa, cursurile pe data de 27 mai. Probele examenului de Bacalaureat au inceput luni, 6 iunie, cu Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana - proba A (proba orala) si se vor termina pe 1 iulie, cu Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E) (proba scrisa). Vezi aici calendarul examenului de Bacalaureat 2011.

Citeste si: