Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, se afla joi si vineri intr-o vizita oficiala in Republica Moldova, la invitatia omologului sau, Iurie Leanca, informeaza un comunicat de presa al MAE.

Joi, in prima zi a vizitei, ministrul Afacerilor Externe va participa la ceremonia oficiala de inaugurare a Biroului Consular al Romaniei de la Ungheni. La eveniment va fi prezent ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova, Iurie Leanca, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale.

Programul vizitei domnului Teodor Baconschi include convorbiri oficiale cu seful diplomatiei de la Chisinau, domnul Iurie Leanca, si cu viceprim-ministrul pentru reintegrare, domnul Eugen Carpov.

De asemenea, ministrul roman al Afacerilor Externe va avea intrevederi cu domnii Vlad Filat, Prim-ministru, presedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Dumitru Diacov, presedinte de onoare al Partidului Democrat (PD), si Mihai Ghimpu, presedintele Partidului Liberal (PL).

Convorbirile vor urmari in principal analizarea prioritatilor de cooperare bilaterala si a posibilitatilor de dezvoltare a acesteia, in contextul obiectivului strategic comun de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana.

Totodata, ministrul Afacerilor Externe va realiza un schimb de vederi asupra unor teme de interes reciproc de pe agenda europeana si regionala.

De asemenea, domnul Teodor Baconschi va deschide, impreuna cu omologul sau, lucrarile celei de-a doua editii a Forumului Societatii Civile Romania -Republica Moldova, organizat la Chisinau, in perioada 27 - 28 mai 2011.