Aproximativ 200 de persoane au participat, vineri seara, dupa ora 18.00, la un protest spontan in Piata Victoriei, langa sediul Guvernului, cerand salvarea cailor salbatici din Padurea Letea, unii dintre ei refuzand sa plece la cererea jandarmilor si fiind amendati, relateaza Mediafax.

Ofiterul de presa al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat, vineri seara, ca jandarmii aflati in zona Palatului Victoria le-au cerut oamenilor, care s-au adunat pentru un flash-mob organizat pe internet, prin intermediul retelelor sociale, sa paraseasca zona, pe motiv ca adunarea lor nu a fost autorizata.

"Jandarmii le-au spus oamenilor ca participa la o actiune ilegala si le-au cerut sa plece din zona. Un grup restrans de manifestanti a refuzat sa paraseasca rondul de la intersectia Bulevardului Iancu de Hunedoara cu Bulevardul Lascar Catargiu, astfel ca jandarmii i-au legitimat", a declarat Niculae.

El a adaugat ca cei legitimati vor fi amendati pentru ca au luat parte la o adunare publica neautorizata.

La ora transmiterii acestei stiri, majoritatea protestatarilor plecasera, o parte dintre ei ramanand pentru a fi legitimati in continuare de reprezentantii Jandarmeriei.