Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a precizat, miercuri, ca Ministerul Finantelor Publice (MFP) a alocat in total 9 milioane de lei pentru plata salariilor restante ale profesorilor din judetele Suceava si Botosani, relateaza Agerpres.

"Am avut discutii la minister cu liderii sindicali, in urma acestora atat la minister, cat si la nivelul Guvernului si autoritatilor locale, situatia e pe cale de a se rezolva. Ministerul de Finante a suplimentat cu o suma judetele Suceava si Botosani. (...) Suplimentarea a fost de 4,5 milioane de lei catre fiecare din cele doua judete - Botosani si Suceava", a precizat ministrul Funeriu, la finalul unei dezbateri publice avand ca teme ''Structura anului scolar'', ''Programele nationale 'Laptele si cornul''' si ''Incurajarea consumului de fructe proaspete in scoli'', organizata de deputatii PDL membri ai Comisiei pentru invatamant.

Ministrul a sustinut ca este necesara o reglementare unitara pentru toti profesorii din Romania, care "pentru aceeasi munca trebuie sa primeasca acelasi salariu".

"Bugetele pentru Botosani si Suceava au fost identice cu cele pentru alte judete, in functie de numarul de elevi. Motivul pentru care a existat aceasta problema cu salarizarea este ca in lunile precedente salariile platite la nivelul acestor judete au fost sporite fata de nivelul prevazut de legea salarizarii pentru ca, la nivelul unitatilor scolare, incadrarea s-a facut conform altor coordonate decat cele prevazute in Legea salarizarii", a spus Daniel Funeriu, care a mai precizat ca reincadrarea personalului s-a facut inclusiv pe baza unor decizii judecatoresti.