Presedintele Traian Basescu a trimis, vineri, Parlamentului cererea de reexaminare asupra Legii privind amenajarea teritoriului si urbanismul, informeaza Presedintia.

In motivatia cererii de reexaminare se precizeaza ca se considera a fi oportun ca emiterea certificatului de urbanism sa fie obligatorie si pentru realizarea lucrarilor de infrastructura, fapt care nu este prevazut si in actul normativ trimis spre promulgare.

"De asemenea, pentru claritatea textului de lege, este necesar sa se reglementeze situatia in care solicitarea certificatului de urbanism este facultativa. Astfel, propunem introducerea in textul de lege a mentiunii conform careia 'solicitarea certificatului de urbanism atunci cand operatiunile de imparteli ori comasari de parcele fac obiectul iesirii din indiviziune este facultativa, cu exceptia situatiei in care solicitarea este facuta in scopul realizarii de lucrari de constructii si/sau de lucrari de infrastructura", se mai mentioneaza in motivatia cererii trimise catre presedintele Senatului, Mircea Geoana, de catre presedintele Basescu.

In cererea respectiva se mai arata ca recomandarile de imbunatatire a textului de lege sunt in acord si cu punctul de vedere al Guvernului, transmis Parlamentului cu privire la aceasta propunere legislativa.

"Fata de cele afirmate, am aprecia intelegerea manifestata de legiuitor pentru adoptarea acestei initiative legislative cu propunerile de reformulare din prezenta cerere. De aceea, avand in vedere competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicitam reexaminarea Legii trimise spre promulgare, tinand cont de motivele invocate", se arata in finalul cererii trimise Parlamentului.