Sindicalistii din toate domeniile organizeaza miercuri, in ziua dezbaterii in Parlament a motiunii de cenzura pe Codul muncii, un miting de protest in Piata Constitutiei, la care se asteapta sa participe cel putin 50.000 de oameni, relateaza Agerpres.

Confederatiile sindicale au decis saptamana trecuta sa organizeze un amplu miting de protest in Piata Constitutiei pe 16 martie, in ziua in care va fi dezbatuta si votata in Parlament motiunea de cenzura introdusa de opozitie ca urmare a asumarii raspunderii Guvernului pe noul Cod al muncii.

Sindicalistii spera la o participare la miting de minim 50.000 de oameni, care vor veni in mod organizat, si au facut un apel si la populatia Bucurestiului sa iasa in strada.

Tot miercuri, sindicatele din CFR vor declansa o greva de avertisment cu intreruperea lucrului, prin urmare trenurile nu vor circula in intervalul orar 7.00 - 9.00.

Liderii confederatiilor sindicale sustin ca noua forma a Codului muncii promovata de Guvern transforma angajatul roman in sclav.

Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament pentru noul Cod al muncii pe 8 martie. Imediat, opozitia a depus motiune de cenzura, prima de la inceputul acestei sesiuni parlamentare.

Daca motiunea de cenzura va fi adoptata, Guvernul va fi demis.

Confederatiile sindicale au anuntat ca vor ataca noul Cod al muncii la Curtea Constitutionala, daca motiunea de cenzura va fi respinsa.