Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au retinut 45 de persoane in cazul de coruptie de la punctele de vama Stamora Moravita si Naidas, au informat, miercuri, surse oficiale citate de Mediafax.

Cincisprezece vamesi si politisti de frontiera din Timis si Caras-Severin au fost lasati sa plece de la DNA, marti noapte, dupa ce au fost audiati de procurori, care au dispus in cazul lor interdictia de a parasi localitatea de domiciliu sau tara.

Aproximativ 140 de vamesi si politisti de frontiera din Timis si Caras-Severin sunt audiati la DNA, fiind suspectati de luare de mita si inlesnire a traficului cu tigari din Serbia, au declarat surse judiciare.

La Curtea de Apel Bucuresti s-a dispus formarea a opt complete de judecata, care sa ia in discutie propunerile de arestare preventiva, potrivit unor surse judiciare.

Sapte persoane vizate in aceasta ancheta sunt date in urmarire, iar intre acestea s-ar afla si Milan Gubic, sef de tura la Vama Stamora Moravita, potrivit unor surse judiciare. Cele sapte persoane ar fi fost fost date in urmarire in conditiile in care nu au fost gasite pentru a fi audiate.

In timpul perchezitiilor, anchetatorii au ridicat din birourile vamesilor si politistilor de frontiera mai multi saci cu probe, care vor fi analizate de procurori.

In acelasi timp, au avut loc descinderi in Bucuresti si in judetele Arges, Galati, Olt, Ilfov, Maramures, Suceava, Dolj, Giurgiu, Timis si Dambovita.

Sumele de bani pe care politistii si vamesii le-ar fi primit pentru favorizarea contrabandistilor sunt foarte mari, anchetatorii estimand ca acestia luau pe o singura tura cateva sute de milioane de lei vechi.

Intreaga actiune este coordonata de la Bucuresti si este similara celei de saptamana trecuta, de la Vama Siret, din judetul Suceava, in urma careia sunt cercetate penal 59 de persoane.