Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, este operat pe cord deschis, duminica seara, la Spitalul de Urgenta "Floreasca", informeaza Mediafax. Potrivit surselor medicale, interventia este una riscanta, dar in lipsa ei exista riscul producerii unui infarct.

Constantin Nicolescu este supus unei interventii de by-pass aorto-coronarian.

Operatia a inceput la ora 17.30.

Medicii spun ca este vorba de o operatie cu grad de risc ridicat, avand in vedere accidentul cerebral suferit de Nicolescu, dar sustin ca daca nu s-ar face interventia, exista riscul unui accident cardiac "masiv".

Pentru aceasta interventie, cadrele medicale au primit acceptul familiei presedintelui CJ Arges.

Echipa medicala multidisciplinara care-l trateaza pe Nicolescu a stabilit ca acesta a suferit un accident vascular cerebral ischemic, diagnosticul complex incluzand si referiri la un sindrom coronariar acut si la multiple stenoze arteriale, ca efect al hipertensiunii si dislipidemiei.

"Sunt efectele in timp ale unei hipertensiuni si ale unei dislipidemii, care au afectat atat vasele cerebrale cat si pe cele ale inimii", a explicat reprezentantul Spitalului "Floreasca".

Constantin Nicolescu, acuzat de procurorii DNA Pitesti pentru luare de mita si trafic de influenta, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, joi seara, de magistratii Tribunalului Arges, decizia fiind atacata cu recurs de catre avocatii sai la Curtea de Apel Pitesti.

Presedintelui CJ Arges i s-a facut rau, la scurt timp dupa ce Tribunalul Arges a decis arestarea sa preventiva. Ulterior, si sotiei acestuia i s-a facut rau. Cei doi au fost transportati cu ambulante la Spitalul Judetean din Pitesti, iar ulterior presedintele Consiliului Judetean Arges a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitala.

Dr. Cristina Stocheci de la Serviciul de Ambulanta Arges afirma, joi seara, ca Nicolescu a facut un atac de cord. In cursul a doua zile, verdictul a oscilat, insa, de la "atac de cord sigur" la "posibil atac de cord", "simplu lesin", pentru ca in cursul acestei seri Spitalul Floreasca sa anunte: atacul de cord s-a mutat in zona capului; adica "Constantin Nicolescu a suferit un accident vascular cerebral".