Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se reuneste, marti, de la ora 13,00, la Palatul Cotroceni, sub conducerea presedintelui Traian Basescu. Potrivit Administratiei Prezidentiale, aceasta intalnire se inscrie in categoria sedintelor ordinare care se convoaca trimestrial, conform legislatiei in vigoare.

Pe ordinea de zi a sedintei CSAT sunt inscrise probleme referitoare la masurile adoptate de Romania in vederea punerii in aplicare a regimurilor de sanctiuni instituite pe plan international, in anul 2010, fortele si mijloacele Armatei Romaniei participante la misiuni in afara teritoriului statului roman, in anul 2011, Ghidul carierei militare.

Totodata, membrii CSAT vor discuta despre Strategia nationala de management integrat al frontierei de stat a Romaniei in perioada 2010 - 2012, obiectivele, bunurile, valorile si persoanele carora li se asigura paza si protectia cu efective de jandarmi, infiintarea Garzii de Coasta in structura Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane.

Vor fi abordate, de asemenea, si aspecte referitoare la activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in procesul de prevenire si combatere a evaziunii fiscale, masurile necesare pentru implementarea unor servicii si sisteme informatice de interes national si programul de activitate al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru anul 2011.