VIDEO Guvernul a adoptat legea salarizarii pe 2011 a bugetarilor si Legea-cadru privind salarizarea unitara. Crestere cu 15% fata de salariul din octombrie 2010

de C.P.     HotNews.ro
Miercuri, 24 noiembrie 2010, 17:51 Actualitate | Esenţial


Guvernul a adoptat legea salarizarii pe 2011 a bugetarilor si Legea-cadru privind salarizarea unitara. Premierul Emil Boc a declarat ca in 2011 salariile bugetarilor vor creste cu 15% raportat la salariul din octombrie 2010. Boc a precizat ca "maine dimineata (joi - n.red.) legile se vor afla la Parlament" in vederea demararii procedurilor de asumare a raspunderii.Emil Boc a mai spus ca salariul minim pe economie va creste pina la 670 de lei in 2011, de la valoarea actuala de 600 de lei.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a avut in vedere parametri macroeconomici privind un numar de 1.290.000 de salariati in sectorul bugetar si o anvelopa salariala de 39 miliarde lei alocati pentru anul 2011.

"'Atat ne putem permite pentru 2011", a declarat Boc

Principalele declaratii ale premierului pe tema legilor salarizarii unitare

 • Cea mai importanta prevedere a Legii de aplicare pentru anul 2011 a Legii salarizarii este aceea ca salariile de baza din luna octombrie 2010 se majoreaza cu 15%.
 • De asemenea, vreau sa va informez ca in sedinta de Guvern de astazi am stabilit ca Legea cadru cu privire la salarizarea personalului platit din fonduri publice si Legea de aplicare a salarizarii pe anul 2011 vor fi promovate prin procedura angajarii raspunderii guvernului in conditiile art. 114 din Constitutia Romaniei. Maine dimineata, legile se vor afla la Parlament in vederea declansarii de catre Parlament a procedurii asumarii raspunderii in conditiile prevazute de textul Constitutiei.
 • Vreau sa fiu foarte clar si explicit: atat isi poate permite Romania in momentul de fata, tinand cont de realitatile crizei in care inca ne aflam si de necesitatea de incadrare in tintele de deficit, pe care le avem pentru anul 2011.
 • Avem urmatoarele tinte: 4,4% deficit bugetar, masa salariala pentru personalul bugetar de 39 de miliarde de lei, personal bugetar 1.290.000 de bugetari', a declarat premierul, la finalul sedintei de miercuri, in care Executivul a adoptat proiectul Legii salarizarii unitare.
 • Cresterea economica prognozata, conform analizelor efectuate de catre FMI si Banca Mondiala este intre 1,5% si 2% in 2011, cu conditia ca Romania sa nu abandoneze drumul reformelor pe care le-a inceput.
 • Aceasta inseamna ca trebuie sa ramanem consecventi in a aborda politica fiscala, politica legata de salarii, politica legata de investitii, pentru a genera, in primul rand, dezvoltare si locuri de munca si pentru a avea o sustinere pe termen mediu si lung a infrastructurii in aceasta tara si a platii salariilor si pensiilor
 • Spun asta in conditiile in care, asa cum ati vazut, exista cateva semnale incurajatoare cu privire la faptul ca masurile pe care le-am luat produc efecte. Daca ne referim la faptul ca inclusiv Eurostatul a constatat astazi ca avem una dintre cele mai inalte rate de crestere a productiei industriale, a comenzilor noi in industrie, ritmul de crestere a exporturilor care practic a atins nivelul din anul 2008, un nivel al somajului mentinut cu mult sub limita si media celui din UE sunt cateva semne incurajatoare care pot fi continuate in 2011 cu iesirea din recesiune si trecere pe crestere economica daca abordam in continuare cu rationalitate si ne intindem atat cat ne permite bugetul si economia in cheltuielile pe care le antrenam.
 • In al treilea rand, am stabilit salariu de baza minim brut pe tara la valoarea de 670 de lei care acopera in fapt nivelul inflatiei pentru anul 2009 si pentru anul 2010.
 • Astazi va pot spune ce se recupereaza in 2011. Si vreau sa fiu foarte corect si direct, nu vindem iluzii nimanui. In 2011, raportat la salariul din octombrie 2010, aceste salarii vor creste cu 15 procente si in functie de mersul economiei va vom putea da toate raspunsurile aferente. Astazi acest raspuns vi-l putem da.
Emil Boc despre contributiile la sistemul de pensii ale militarilor

 • As mai face o mentiune cu privire la militari. Intrucat, stiti bine, prin adoptarea in vara si impunerea principiului contributivitatii, militarii vor plati din 2011 contributie la sistemul de pensii de 10,5%. Pana acum plateau 5%; ei vor plati de la 1 ianuarie 10,5%.
 • Diferenta de 5,5 % pe care o vor plati din solda- se va majora solda cu 5,5%, astfel incat contributia pe care o platesc la fondul de pensii sa nu afecteze salariul pe care-l primesc in momentul de fata sau solda
 • Cu aceasta ocazie, realizam chiar un sistem integrat al pensiilor din Romania . Toti platesc pe baza principiului contributivitatii si au in consecinta acces la o pensie rezultata din acest principiu al contributivitatii si nu pe baza de privilegii asa cum era in trecut.
 • In concluzie, cu cei 5,5% in plus pe care ii platesc, Guvernul asigura practic fondul la bugetul de stat pentru majorarea soldei cu procentul corespunzator.

Emil Boc despre sistemul national de plata online a taxelor si impozitelor:
 • Astazi am adoptat o Hotarare de Guvern extrem de importanta privind dezvoltarea si implementarea Sistemului National de Plata Online a Taxelor si Impozitelor. Este un element extrem de important in modernizarea sistemului de plata a impozitelor si taxelor din Romania.
 • Practic orice cetatean din Romania va putea in viitor, de acasa, de pe calcultor, sa-si plateasca online impozitele si taxele pe care le are in urma cadrului pe care astazi l-am creat prin adoptarea acestei Hotarari de Guvern.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, despre Legea Cadru a salarizarii unitare:

 • Este o lege echitabila care, chiar daca nu rezolva problemele, corecteaza erorile produse in sistemul public timp de 20 ani. Vom avea o lege care va crea echitate pentru cei care lucreaza
 • Este o lege sustenabila, care aseaza sistemul in parametri financiari absolut bine determinati si aici as face trimitere catre strategia Fiscala 2011-2013
 • Pentru prima data acest sistem creaza o legatura cu mediul economic. Aceasta lege propune o legatura directa cu mediul economic. Avem un sector privat in sanatate.
 • Legea ofera o legatura directa intre ceea ce ofera mediul economic si sectorul public. Prin aceasta lege, aceasta legatura este definita in mod corect
 • Legea de aplicare a Legii-Cadru: Incepand cu 1 ian 2011, cresterea va fi de 15% cu referire la salariul din octombrie
 • Salariul minim brut pe tara garanatat in plata este 670 lei. In aceste conditii, oricine este angajat in mediul privat sau in sectorul public beneficiaza de minim 670 lei. Pentru oricine este angajat in sectorul public va fi o majorare de 15% si astfel va ajunge la un minim de 690 lei 
Vezi aici cum a explicat ministrul Ioan Botis necesitatea existentei a doua legi, intr-un interviu acordat lui Dan Tapalaga luni, 22 noiembrie:

Citeste mai multe despre   
9971 vizualizari

 • -5 (5 voturi)    
  mai bine ... (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 18:31)

  Dodo [anonim]

  ... lasau salariul minim la 600 lei; acum urmeaza noi complicatii legate de cresterea asta ...
 • -7 (9 voturi)    
  lux !! o sa fiti bogati mai PDListilor (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 19:09)

  jiji [anonim]

  ia si de la basescu, hai cu minusul !
 • -5 (9 voturi)    
  Bataie de joc ! (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 19:28)

  Costi [anonim]

  Care reforma ? nu s-a facut nimic nici in 2010, cel mai mult au suferit spitalele, in aparatul guvernamental si in acest moment se fac angajari, unde nu se fac ? in spitale unde este cea mai mare nevoie, nu inteleg de ce nu sunt lasati in pace managerii sa se administreze asa cum cred ei ca este mai bine, si acolo unde nu este competenta sa fie inlocuiti. Cei care trebuie sa restructureze nu o fac, si anume, prefecturile, primariile, guvernul, ministerele. Sufera cel mai mult pacientii, probabil ca vor sa ne omoare domnii guvernanti.
 • +4 (12 voturi)    
  Ce aveti? (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 19:40)

  mitroi [anonim]

  Nu le mai dati banii inapoi! Sa invete sa munceasca! In Filiasi, judetul Dolj, d-na Stefanoaica nu-si putea bea cafeaua de obosita si muncita ce era...! avea chef de chef...asa ca de sf. Maria mica cand erau beti...
  • +3 (5 voturi)    
   ia spuneti asta profesorilor cu 700 de lei salariu (Joi, 25 noiembrie 2010, 7:35)

   ... [anonim] i-a raspuns lui mitroi

   am avut si eu un conflict recent cu functionari extrem de indolenti de la CAS. dar am avut si o experienta foarte placuta intr-un spital de stat. si sunt profesor care imi fac cat pot eu de bine meseria.
   atata timp cat o sa puneti bugetarii in aceeasi oala, veti continua sa incurajati coruptia. pentru ca in momentul in care un individ, fie el si din sistemul public, isi urmareste propriul interes in dauna celui public el devine privat. comisioanele incasate de persoane publice si mita data lor de persoane private ii pune pe toti in aceeasi oala. santajul practicat de inaltii functionari sau de magistrati ii face persoane la fel de private ca si marii afaceristi corupti. iar amaratii care lucreaza 12 ore pentru 600 de lei in conditii inumane la patroni care castiga de zece ori cat ei nu cred ca pun prea mare baza pe distinctia bugetar-lucrator in sistemul privat.
   ma gandesc oare din care categorie faceti dvs parte daca va convine de minune aceasta atitudine "proletara" a luptei de clasa :D
  • +4 (4 voturi)    
   mai omule (Joi, 25 noiembrie 2010, 10:58)

   me [anonim] i-a raspuns lui mitroi

   1 salariu lor e infim. si multi muncesc, cei care nu muncesc sunt de obicei cei cu salarii imense... care oricum nu o sa fie concediati
   2 e o diferenta intre bugetari si functionari publici
 • -1 (1 vot)    
  corectie... (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 20:19)

  resita31 [utilizator]

  se va recupera aprox 15% din taierile efectuate... care in unele cazuri ajung si la 38%...
 • -4 (12 voturi)    
  supertare!!!!!! (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 20:34)

  b [anonim]

  au redus veniturile anuale reale ale bugetarilor cu:
  -25% salariile lunare
  -17% prima de vacanta & al 13-lea salar
  -11& inflatia (sa zicem 8% 2010 si previzionat 3% 2011), calcul in care intra si 5% cresterea TVA
  = -53% !!!!!!!!!

  dar le cresc cu 15% comparativ cu nivelul redus, deci +11,25% !!!!!!!!!!

  asta da guvern!!!!!!!!!

  sa nu mai mire pe nimeni de ce va scadea drastic consumul produselor & serviciilor produse de "privat" => reduceri salariale & concedieri & falimente si de la privat
  • -4 (6 voturi)    
   intai iti taie apoi ca sa te bucuri cand (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 21:35)

   -10% [anonim] i-a raspuns lui b

   iti da firmitura inapoi. Asta-i leadershipul care l-au invatat ei.
 • -4 (4 voturi)    
  Solutia de iesire din criza ! (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 21:13)

  Jonny Raducanu [anonim]

  Guvernul trebuie sa adopte salariul minim la privati de 666 roni, iar la bugetari (ppa--iar...) de 999 romi
  Asadar, ne revedem la numararea voturilor !
 • +2 (8 voturi)    
  nu e bine? (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 22:54)

  vveninosu [utilizator]

  nu e bine ca le mareste, cu cat o fi procentu ala...15% ? atunci ok, sa nu se mai mareasca. auzi boc, astia fac scandal ca le maresti, ia nu le mai da nimic.

  si acum haideti cu minusurile.
 • -1 (5 voturi)    
  in decizia (Miercuri, 24 noiembrie 2010, 22:59)

  smen [anonim]

  ccr se statueaza clar ca salariile trebuie sa revina la cuantumul inital de la 1 ianuarie 2011,sa speram ca psd si pnl vor ataca la ccr aceasta lege care este impotriva decizia curtii si mai mult ca sigur vor castiga
 • -2 (4 voturi)    
  Niste javre penale!! (Joi, 25 noiembrie 2010, 7:40)

  Task Damager [utilizator]

  Au spus ca salariile lor vor reveni la valoarea initiala incepand cu 1 ianuarie 2011.
  Nu stiu cum de-i mai suportati pe mincinosii astia!
  La ei cuvantul dat nu inseamna nimic, dar ce e si mai grav este ca nici macar daca dau in scris, sub forma de lege, nu o respecta!
  In Ungaria sau in Franta, dupa atatea minciuni si furtisaguri, cred ca nu mai exista la ora asta nici Palatu Victoria, nici al Parlamentului... Nu mai statea piatra pe piatra in Bucuresti.

  Avem o mentalitate de sluga, sorry ca o spun... Adevarul doare.
 • 0 (2 voturi)    
  un an intreg si nenumarate proteste si scandaluri (Joi, 25 noiembrie 2010, 7:55)

  ... [anonim]

  asta a fost pretul platit de guvernarea actuala - cand il vezi, te gandesti ca a reusit sa faca cine stie ce mareata reforma.
  de fapt, salariile marilor functionari s-au micsorat cu cateva zeci de procente de la zecile si sutele de milioane, adica vor primi tot salarii incredibil de mari. iar cei afectati foarte grav sunt maruntii bugetari, de care avem cu adevarat nevoie si a caror activitate este, din pacate, sufocata de multi ani. iar urmarile le simtim deja: rata din ce in ce mai mare a violentei si a manelismului in generatia tanara, incultura generalizata, legea spagii si a coruptiei trecuta deja ca mostenire legitima acestor "urmasi".
  spitalele si scolile in continuare nu au autonomie si nu-si pot controla nici fondurile, nici activitatea, iar judecatorii sunt in continuare o casta dominanta intangibila...

  si, cel mai aberant este ca dispare, astfel, atat o importanta parte a clasei de mijloc, cat si categoria celor care doresc o reforma reala. majoritatea, fie ca sustin, fie ca sunt adversari ai politicii actuale de guvernare, o fac de dragul unor culori politice, iar nu dorind o functionare fireasca a sistemului. Romania ramane in continuare un mutant grotesc :(
 • -2 (2 voturi)    
  E pur si muove (Joi, 25 noiembrie 2010, 8:09)

  teddy [anonim]

  Deci sunt bani. Pana acum, ne fluturau lozinca: nu sunt bani.
  De ce nu le maresc atunci cu 100 %? In special la cei din politie, procuratura, jandarmerie, armata.
 • +2 (4 voturi)    
  DOCTORI, POLITISTI, POMPIERI, PROFESORI (Joi, 25 noiembrie 2010, 8:13)

  Anonim [anonim]

  Ganditi-va ca in categoria bugetarilor nu intra numai cei care fataie o hartie de pe o usa pe alta (numai ca sa-si justifice activitatea) ci si DOCTORII, POLITISTII, POMPIERII, PROFESORII, fara de care nicio societate nu poate rezista!
  Nu-i mai balacariti pe toti, ganditi un pic! EI AU NEVOIE DE SALARII DECENTE CA SA POATA SA_SI FACA TREABA DECENT!
  Altfel, cu totii avem pretentii de la ei!
  • -1 (5 voturi)    
   Ce inseamna DECENT? (Joi, 25 noiembrie 2010, 9:38)

   ion [anonim] i-a raspuns lui Anonim

   Auzi mosule, dar pana in 2008 isi faceau treaba decent? Ca salariile erau cam umflate cu pompa. Salariu cu 22% mai mare in mediul bugetar fata de media pe economie. Cam in toate domeniile (poate doar sistemul de sanatate era o exceptie). Cheltuielile salariale bugetare- 9,2% din PIB. In UE media e 6-7% din PIB, in Germania e 5% din PIB.

   Poate ar trebui sa inteleaga si cei din sectorul bugetar ca atat isi poate permite economia Romaniei acum. Adica acel sector privat calarit si batut cu biciul care e responsabil de sectiunea VENITURI la buget. 39 de miliarde de lei face cam 7,5% din PIB. E un raport ok. Cam atat se poate da. Si aici si in Franta si in Italia tot cam pe acolo e procentul.
   • +4 (4 voturi)    
    Ioane, Ioane... (Joi, 25 noiembrie 2010, 14:35)

    qaz [anonim] i-a raspuns lui ion

    pune mana si documenteaza-te!
    Este evident ca in Romania, STATISTIC vorbind, salariul in domeniul public e mai mare decat in cel privat. Explicatia e simpla: in domeniul public toate salariile sunt la vedere, pe cartea de munca, pe cand la privat NU! Exista industrii intregi in care plata salariilor se face prin tot felul de tertipuri: showbiz - pe drepturi de autor (si soferii "vedetelor" din televiziuni si niste autori!), vanzari - comision din vanzari, conducerea multinationalelor - prin diverse firme, constructii - direct in plic. Ia cheama matale un zugrav "amarat" cu salariul de 600 roni pe luna si spune-i ca-i dai tu 600 roni pe 5 ZILE de lucru de la 8-16 sa-ti zugraveasca 2 camere, ia vezi, vine?
    Restul e... povesti!
 • 0 (4 voturi)    
  Cine mai crede? (Joi, 25 noiembrie 2010, 8:38)

  alex [anonim]

  Intr-adevar, sa fim seriosi, la stat nu se prea munceste sau se munceste de dorul lelii (cifrele conteaza si nu activitatea propriu-zisa), insa asta nu motiveaza salarizarea proasta spre foarte proasta... tocmai din cauza salarizarii nu sunt oamenii motivati si din cauza pupinc*rismului existent... toti vor sa multumeasca seful, in loc sa faca ceva cu adevarat. Pe de alta parte Boc nu stie ce se intampla in dormitorul din propria-i casa, apoi sa faca previziuni economice... hai va rog! Aveti o varsta... Mos Craciun va spune ceva? NU! Crestere economica, salarii majorate?! Pfff... sau poate or sa dea 15% ca sa ia din martie-aprilie inca 25% si tot ne-o fac...
 • -1 (5 voturi)    
  scriu degeaba (Joi, 25 noiembrie 2010, 8:39)

  dandana [anonim]

  Romania risca sa intre in incapacitate de plata, e la coada Europei si la noi creste salariul, se da al 13-lea salariu si prime de vacanta! La bugetari, salariul trebuie doar sa creasca, nu se concepe sa scada, la privati, dumnezeu cu mila! Tara se duce de rapa dar bugetarii trebuie sa ia al 13-lea salariu!
  Cine sa faca ordine in tara asta, cand ei, cei ce au putere de decizie sunt la randul lor functionari publici? cine sa vorbeasca deschis si insistent despre lucrurile astea cand fiecare din formatorii de opinie au pe cineva apropiat bugetar sau functionar public?
  • +5 (5 voturi)    
   tu gandesti? (Joi, 25 noiembrie 2010, 9:53)

   me [anonim] i-a raspuns lui dandana

   si scaderea cu 25% plus taierea sporurilor => scadere cu 30-40% ce e? ca asta nu mai poti spune ca e crestere...
   hai sa nu ne victimizam noi cei de la privat ca daca privatii (firme si angajati) nu furau statu (vezi pfa, plati le negru etc) nu ajungeam in situatia asta, asa ca hai sa nu ne mai dam drept sfinti, da?
   • -2 (2 voturi)    
    enorm (Joi, 25 noiembrie 2010, 10:17)

    dandana [anonim] i-a raspuns lui me

    Nu ne dam sfinti, s-a furat si prin munca la negru, taxele fiind impovaratoare si descurajante, insa cat? in comparatie cu ce s-a furat de catre cei de la Stat, prin fel de fel de contracte si spagi. Asta e stat bugetar, statul functionarilor publici.
    Ideea e ca daca nu-i de unde si statul e falimentar, nu se pot plati salarii, prime si cate ar vrea bugetarii. in vremuri bune le creste salariul, asa cum si privatilor le cresc afacerile, in vremuri grele sa mearga si ei pe salarii 'de avarie" sau pe somaj, asa cum le merge si privatilor.
    Sar ca arsi si revendica al 13-lea salariu si primele de vacanta, da' noi privatii, cui sa le revendicam?

    Problema mare e si ca in majoritatea institutiilor publice sunt angajati sub orice critica, probabil mai toti sunt rudele sau pilele cuiva. Stau la barfa in fata noastra, fara nicio jena. Astia n-au habar de profesionalism. Tot felul de tate cu fundul cat masa, incompetente si vulgare. In timp ce tinerii absolventi fara pile trebuie sa-si caute norocul prin alte tari. Fara pile, am zis. Ca, daca ai pile, nu-ti trebuie nicio experienta sa pici direct in posturi bine platite prin primarii sau consilii judetene. Concursuri de ocupare a postului? ce gluma buna.
   • +2 (2 voturi)    
    TU nu incurajezi munca la negru? (Joi, 25 noiembrie 2010, 11:50)

    bula [anonim] i-a raspuns lui me

    A. cand cumperi la buticul din colt, ceri bon fiscal? B. La cafenea ceri bon fiscal? C. La service-auto (cand nu e pe banii asigurarilor) ceri factura? D. cand il chemi pe nea Fane instalatorul, pe nea Gica zugravul faci acte? DECI TU, si multi altii, bagati bani la negru in economie si pe urma va mirati ca se munceste la negru?????? Prin cumparaturi fara bon fiscal, se face NUMAI la TVA o frauda anuala de 8 miliarde de ron.
    • -1 (1 vot)    
     scuze, numai scuze (Vineri, 26 noiembrie 2010, 9:17)

     Ella [anonim] i-a raspuns lui bula

     De fiecare data voi, cei interesati de slujbele si salariul la stat, gasiti scuze si motivatii pentru a castiga mai mult.
     Cei din ex. tau muncesc direct pentru cineva! Dupa parerea ta ar trebui fiscalizati pentru a intra bani loa buget! Si, ma rog, de ce oare? Pentru a avea bugetul bani! De salarii! Da ce ce credeti voi ca ar fi nevoie de atata cohorta de salariati la stat? Domnilor bugetari, v-ati nascut predestinati sa lucrati la stat? Aveti o fixatie cu lucratul la stat?
     In afara de politie, armata si instante de judecata celelalte institutii au corespondent si in mediul privat (invatamant, sanatate, paza si protectie, etc). Duceti-va dlor in privat.
     Sunteti contabil, economist, jurist, contopist? Posturile astea sunt si la privat. Mergeti acolo, ca doar nu v-a nascut mama dvs bugetari!
     Schimbati-va mentalitatea si intelegeti ca bugetul nu se construieste din ce produceti dvs. Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca si sa plateasca taxe marite pentru va va putea voi primi salariile. Eu muncesc pentru a avea conditii decente de trai in tara mea: strazi, iluminat public, paza si protectie, securitate nationala. Pentru toate astea consider ca platesc suficient, daca nu prea mult fata de calitatea serviciilor pe care le primesc! Din acest punct de vedere statul imi este dator, pentru ca este un manager incompetent. Nu-mi gestioneaza in mod corect si transparent fondurile...
 • +2 (4 voturi)    
  curios (Joi, 25 noiembrie 2010, 8:41)

  elf [anonim]

  la o masa salariala de 39 mill lei impartita la 1290000 bugetari inseamna fix 2500 lei lunar !?in conditiile in care 80%din bugetari au un net de sub1500 inseamana ca cineva castiga prea mult!!!
  • +1 (1 vot)    
   brut sau net??? (Joi, 25 noiembrie 2010, 11:51)

   aritmos [anonim] i-a raspuns lui elf

   darile PESTE NET ajung si la 75%.
 • 0 (4 voturi)    
  Inseamna ca tot saracii vor fi pacaliti (Joi, 25 noiembrie 2010, 9:00)

  George [anonim]

  Cel care are azi 600 de lei (minimul actual) va avea dupa 1 ianuarie 670 lei, asa zice Boc. Inseamna ca e beat sau de nota 4 la aritmetica de clasa a III-a, fiindca daca ar aplica si pentru acesti nenorociti cresterea de 15% ar rezulta 690 lei! Sa intelegem ca pentru cei mai saraci, cresterea va fi de doar 11,67%?
  • 0 (0 voturi)    
   ai trecut clasa a treia? (Joi, 25 noiembrie 2010, 11:54)

   bula [anonim] i-a raspuns lui George

   cere banii inapoi de la invatator. Salariul minim inseamna ca NU VA EXISTA contract de munca sub 670 lei. Cine are azi 600 va primi 600 + 15%. Dar aritmetica e o treba grea (mai ales la postaci).
   • 0 (0 voturi)    
    Cine te crede... (Joi, 25 noiembrie 2010, 12:22)

    George [anonim] i-a raspuns lui bula

    ... ca va exista un angajator care are azi un salariat cu salariul minim si-i va da mai mult decat tot salariul minim dupa 1 ianuarie? Eu am rabdare sa iti dau si exemple dupa aceasta data... si sunt curios cum vei argumenta atunci!
   • 0 (0 voturi)    
    nu zau...cum ai facut... (Joi, 25 noiembrie 2010, 14:37)

    lucyan [utilizator] i-a raspuns lui bula

    600 + 15 % = 690 lei, corect? sectorul public...
    dar in mediul privat salariul minim va fi de 670 lei...
    deci cum e cu aritmetica?
    interesant este ca statul isi permite salariul minim de 690 lei iar privatii de 670 lei...
    nu mai vorbesc de faptul ca este saalriul minim pe economie...
    ca intotdeauna, intentiile or fi bune, de asta am si votat pdl, dar modul de aplicare si mai ales cand se vopr aplica legile esentiale, ma fac sa ma intreb daca a meritat votul...
    cu siguranta, trebuie sa ma orientez spre niste oameni mai hotarati, chiar daca masurile nu sunt asa bune, dar cel putin au un cuvant...
 • -2 (2 voturi)    
  Colinda lu' Mos Craciun (Joi, 25 noiembrie 2010, 9:22)

  Prostu [anonim]

  La carciuma " Ulcica vesela "

  Bugetarii:

  Am fost bugetari la stat
  Florile dalbe
  Statul ne-a concediat
  Floriler dalbe
  Astazi nu avem salar
  Florile dalbe
  Nici ce pune in pahar
  Florile dalbe


  Carciumarul:


  Eu muncesc nu stau ca voi
  Florile dalbe
  Am ce pune in butoi
  Florile dalbe
  Anul vine fericit
  Florile dalbe
  Taxele nu le-am platit
  Florile dalbe


  La Anu' si la multi ani !
 • 0 (2 voturi)    
  pai sa calculam (Joi, 25 noiembrie 2010, 13:10)

  ecou [anonim]

  sa zicem ca un angajat la stat lua 1000lei inainte de reducerea de 25%. acum ia 750lei. Vine statul si ii mai da 15% din 750. adica aprox. 860lei. nu am luat in calcul prime, bonusuri, sporuri, care s-au taiat si ele. deci in cel mai "bun" caz, un angajat care nu avea alte venituri decat salariul fix a ramas cu o pierdere de 14%. bucurati-va, bugetari, inca o galeata de praf in ochii dvs!
 • 0 (0 voturi)    
  Deci, eu tot "n-am dreptul" (Marţi, 30 noiembrie 2010, 19:37)

  Beita Anisoara [anonim]

  Nu am citit legea pentru ca ma tem ca voi ajunge la aceeasi concluzie ,si anume ca se plateste vechimea si studiile,......nu ma refer la sefi...ei sunt o alta categorie ...
  Inseamna ca voi avea tot un salariul mai mic decat a unor muncitori necalificati.....
  http://anibeita1.blogspot.com/search/label/reduceri%20%20functionari%20publici


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version