Sindicalistii finantisti din tara au hotarat vineri, la Sibiu, ca isi vor lua doua zile libere, in perioada 8-14 decembrie, in semn de protest fata de Legea salarizarii unitare pe care Guvernul intentioneaza sa o aprobe, lege pe care finantistii au decis sa o atace la Curtea Constitutionala, a declarat, vineri, Vasile Marica, presedintele Aliantei Sindicatelor Functionarilor Publici "Sed Lex", transmite Agerpres.

Acesta a spus ca pana pe 3 decembrie va incerca sa ii atraga in actiunea de protest pe toti membrii Sed Lex, nu doar pe finantisti.

Vasile Marica a fost reales vineri, la Sibiu, in fruntea Sed Lex, bucurandu-se de un larg sprijin din partea membrilor de sindicat.

Contactata de Agerpres, Daciana Rada, lidera de sindicat din Directia Generala a Finantelor Publice Sibiu a precizat ca, "finantistii sibieni nu vor intra in greva in cele doua zile, ci vor proceda ca si colegii lor din tara, luandu-si doua zile libere, din concediul de odihna sau chiar concediu fara plata, neprezentandu-se la serviciu, ci vor sta acasa".