Starea generala a cinci dintre nou-nascutii arsi in incendiul de la Maternitatea Giulesti se mentine stabila, in timp ce al saselea bebelus continua sa fie in stare critica, a informat joi Spitalul "Grigore Alexandrescu", citat de Agerpres. Cinci nou-nascuti au murit si alti sase au suferit arsuri grave dupa un incendiu izbucnit la inceputul saptamanii trecute la sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti.

"Evolutia leziunilor locale este favorabila, corespunzatoare gradelor diferite de afectare. Nou-nascutii prezentand grade diferite de prematuritate primesc ingrijiri complexe, interdisciplinare, in Unitatea de Terapie Intensiva Neo-Natala", au declarat reprezentantii Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Nou-nascutul cu afectare pulmonara asociata este in continuare dependent de ventilatia mecanica si se afla in stare critica, sub tratament complex.

La propunerea procurorilor, judecatorii au decis marti arestarea preventiva pentru 29 de zile a asistentei Florentina Cirstea, retinuta luni pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa in legatura cu incendiul de la Maternitatea Giulesti. Miercuri, patru medici specialisti neonatologi care au lucrat cu asistenta Carstea au transmisun mesaj de sustinere a acesteia, in care cer ca ea sa fie judecata corect, in afara presiunilor mediatice.