Pentru ca de astazi vor incepe sa curga stirile despre expulzarile tiganilor romani din Franta, va supunem atentiei regulile de moderare a comentariilor privitoare la acest tip de subiecte.

- Nu vom publica mesajele scrise cu rea-credinta sau incarcate de ura

- Nu vom publica mesajele ce instiga la violenta si la comiterea de ilegalitati

- Vom fi atenti la stereotipuri, prejudecati si lozinci. Pe unele le vom publica pentru a documenta o "stare de spirit", dar pe majoritatea nu.

- Dorim sa incurajam discutiile rationale si schimbul civilizat de idei, asa ca vom fi mai atenti la atacurile la persoana

- Vom opri de la publicare repetarea sistematica a unui mesaj, chiar daca e scris in forme diferite

Poate ca nu intotdeauna vom discerne corect intre opinie si mesajele de ura sau rea-intentie, asa ca, daca un comentariu al dvs nu va aparea, incercati sa-l reformulati. La fel, s-ar putea sa nu judecam corect si sa nu intelegem la prima vedere un mesaj rasist sau discriminatoriu si sa-l lasam sa apara. Va rugam sa ne semnalati astfel de mesaje si sa ne explicati de ce sunt ele rasiste sau discrimineaza.

Bineinteles, vom continua sa stavilim mesajele care n-au legatura directa cu articolul sub care sunt postate si sa nu publicam injuriile la adresa altor oameni ce comententeaza un subiect sau altul.

Multumim cititorilor rationali si inteligenti ce comenteaza articolele noastre si, la fel, cititorilor ce ne semnaleaza fapte si informatii.

Reamintim ca mesajele dvs pot aparea pe site si dupa 10 minute dupa ce au fost postate din cauza sistemului de cache si a timpului necesar moderarii.