CFR anunta ca, in perioada urmatoare, circulatia trenurilor se va desfasura cu limitari de viteza cuprinse intre 50 - 100 km/h pentru trenurile de calatori si 50 - 70 km/h pentru trenurile de marfa, ca urmare a atentionarii cod galben de canicula pentru estul si sudul tarii si a temperaturilor ridicate constatate la nivelul sinei.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA, "in perioada de canicula, temperaturile inregistrate la nivelul sinei pot ajunge pana la 58 de grade C".

CFR precizeaza ca, in timpul zilei, se va reduce viteza de circulatie a trenurilor de calatori si de marfa cu 20 - 30 km/h, astfel incat traficul feroviar sa se desfasoare in depline conditii de siguranta. Din aceasta cauza, se vor inregistra intarzieri ale trenurilor, care se vor incadra, in medie, intre 20 si 40 de minute.

"Pentru asigurarea unui grad de siguranta sporit, personalul de intretinere a caii ferate efectueaza, in aceasta perioada, revizii suplimentare pe intreaga retea feroviara (insotiri de trenuri, verificari directe ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor in sina, etc.)", precizeaza sursa citata.