Ziaristul Dan Diaconescu a fost chemat, joi dimineata, la sediul DNA pentru audieri. "Se doreste oprirea noului partid politic si oprirea mea in drumul catre Presedintia tarii" - a declarat Diaconescu, in fata jurnalistilor. El a afirmat ca e vorba de un dosar din 2005, in care "fusesem deja absolvit de orice vina".

Diaconescu a afirmat ca dosarul este scos acum la suprafata pentru a-i bloca drumul spre presedintia romana si ca santajul cu dosare "va fi eliminat" dupa ce va ajunge la Palatul Cotroceni.

Inainte de intalnirea cu procurorii, Diaconescu a afirmat: "nu stiu de ce m-au chemat procurorii, o sa va dau informatii la iesire, cu sau fara catuse... ma astept la orice! Sper ca v-ati dat seama ca este un dosar fabricat!".

Dan Diaconescu a precizat ca acuzatiile care i-au fost aduse in ultimii 15 ani si care au fost solutionate cu NUP (neinceperea urmaririi penale) sunt acum"dezgropate", iar el este "scos automat vinovat".

Tot in acest dosar, a fost audiat joi la DNA si fostul director al publicatiei Atac la persoana Mihai Ghezea.

Miercuri, anchetatorii Directiei Nationale Anticorptie au efectuat o perchezitie la sediul OTV din Bulevardul Preciziei, masura fiind dispusa in dosarul privindu-i pe realizatorii Dan Diaconescu si Doru Parv, acuzati de santaj.

Tot miercuri, procurorii anticoruptie l-au audiat pe omul de afaceri Petru Paul Tardea, care in 2005 l-a denuntat pe Dan Diaconescu in legatura cu fapte similare celor pentru care s-a inceput urmarirea penala fata de cei doi realizatori TV in cazul primarului comunei Zarand, Ion Mot, respectiv santaj.