Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Grecia in perioada urmatoare ca sindicatele din aceasta tara continua actiunile de protest.

Astfel, joi, 15 iulie 2010, Uniunea Sindicatelor din Domeniul Public (ADEDY) va organiza o greva generala, incepand cu ora 11:00.

Declansarea grevei generale va conduce la anularea curselor aeriene interne si internationale, precum si la blocarea principalelor transporturi maritime de calatori si marfa.

La aceasta greva generala si-au anuntat participarea Sindicatul Muncitorilor POE- OTA, precum si sindicatul controlorilor de trafic aerian.

De asemenea, miercuri, 14 iulie 2010, sindicatele politistilor, pompierilor si pazei de coasta vor organiza o greva, precum si o demonstratie, care va avea loc in fata cladirii Parlamentului elen.

MAE ii sfatuieste pe cetatenii romani sa evite locurile unde au loc demonstratii de strada si sa tina cont de recomandarile autoritatilor locale.

"Pentru a nu fi expusi situatiilor neplacute in cadrul deplasarii in Republica Elena, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa se informeze in prealabil asupra situatiei transportului aerian, maritim si feroviar din aceasta tara. In acest sens, poate fi contactata Ambasada Romaniei la Atena si respectiv Consulatul General al Romaniei la Salonic", precizeaza MAE, intr-un comunicat de presa.