Mai multe strazi si gospodarii din municipiul Constanta sunt inundate, vineri, in urma precipitatiilor cazute aproape fara intrerupere de mai bine de 12 ore, anunta Mediafax. Incepand de joi seara si pana la aceasta ora, au fost primite peste 200 de solicitari de la constanteni carora le intrase apa in gospodarii sau care aveau strazile inundate si se temeau ca apa le va intra in locuinte.

UPDATE: Jumatatea de nord a judetului Constanta, inclusiv zona litorala, si sud-estul judeţului Tulcea sunt vizate de o avertizare cod portocaliu de ploi valabila vineri, intre orele 13:00 si 16:00. Fenomenele vizate sunt ploi abundente, descărcări electrice, intensificari de vânt şi posibil grindină de mici dimensiuni, potrivit Mediafax.

Dintre cele peste 200 de reclamatii, 90 au fost primite joi seara, iar 70 vineri dimineata. Probleme deosebite se inregistreaza pe bulevardul 1 Mai, in zona Bisericii Sfanta Maria si in cartierul Viile Noi, unde apa a patruns in mai multe subsoluri ale blocurilor. Vineri dimineata, a fost inundata si gradinita 57 din zona Abator. La RAJA Constanta au fost suplimentate echipele de interventie care actioneaza in prezent pe teren in zonele cu probleme ale orasului.

Circulatia autovehiculelor se desfasoara cu dificultate in municipiul Constanta in diverse zone din oras din cauza ploii torentiale care cade de mai multe ore.

Potrivit comisarului Tudorel Dogaru, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere, circulatia autovehiculelor se desfasoara cu greutate in zonele Biserica Sfanta Maria, Dacia, Pod Butelii, Pescarie din cauza acumularilor de apa de pe carosabil. De asemenea, traficul este ingreunat si de faptul ca mai multe semafoare din oras nu functioneaza.

In plus, strada Traian a fost inchisa dupa ce un mal de pamant s-a surpat si este pusa in pericol siguranta participatilor la trafic. Comisarul Tudorel Dogaru a solicitat conducatorilor auto sa nu se deplasaze cu masina prin oras decat daca este absoluta nevoie: "Principala noastra prioritate este sa asiguram circulatia normala pentru masinile de interventie, ambulante, pompieri, dar si pentru transportul in comun. Exista riscul ca unele autoturisme sa ramana blocate in trafic din cauza apei, sa fie abandonate de proprietari si apoi sa blocheze artere importante de circulatie".

De asemenea, activitatea portuara a fost afectata din cauza precipitatiilor, iar mai multi operatori si-au sistat temporar activitatea din cauza ploilor abundente.

Alimentarea cu energie electrica in orasul Constanta a fost afectata in urma furtunii puternice si a ploii torentiale de joi seara. Astfel, au fost intreruperi generale in zonele KM 5, Far, Gara, Ferdinand-Traian, Peninsula, o parte dintre acestea produse pe fondul fenomenelor meteo, iar altele au fost facute din motive de siguranta din cauza nivelului crescut de apa in instalatii. Vineri dimineata, mai erau inundate trei posturi de transformare, iar 2.000 de consumatori din zonele Sere (Km 5) si Far (in zona Bisericii Sfanta Maria) nu au electricitate. Totodata, Statia Port 2 este inundata, nivelul apei ajungand aproape la un metru si jumatate. Astfel, o mare parte din alimentarea cu electricitate a Portului Constanta Nord este oprita din motive de siguranta.

Reprezentantii Enel Dobrogea spera ca, in cursul zilei de vineri, sa fie remediate toate deranjamentele din orasul Constanta si sa fie realimentati cu