Adrian Nastase il trimite pe fiul sau in internship la “Elie Wiesel”, ca pedeapsa pentru faptul ca a aparut la o petrecere cu o zvastica pe mana. Informatia apare chiar pe blogul social-democratului, care a postat un text care incepe in felul urmator: "Am aflat zilele acestea ca fiul meu, Mihnea, a facut o boacana in strainatate". Informatia ca Mihnea Nastase a aparut insemnat cu zvastica celui de-al treilea Reich a fost publicata de revista Kamikaze.

Dupa aparitia ei in presa, Nastase explica si cum s-a intamplat ca pe mana fiului sau sa apara o zvastica. Aflat la o bursa in strainatate, "bursa pentru care ii sunt extrem de recunoscator lui Dimitrie Sturdza", noteaza fostul premier, Mihnea Nastase a participat la o petrecere unde "mai multi pusti pictau, la intrarea in club, diverse semne pe maini, pentru a fi recunoscuti cei care ieseau si apoi reveneau". Iar lui Mihnea i-a revenit o zvastica.

"Am fost revoltat sa aud lucrul asta, tocmai pentru ca stiu cat de dureroasa este aceasta tema. (...) Am decis ca Mihnea sa afle intr-o forma foarte directa ca exista subiecte cu care nu se poate glumi", sustine fostul premier, care anunta ca la intoarcerea in tara, in vacanta, il trimite pe Mihnea la un stagiu de internship la Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania “Elie Wiesel”. "E un loc in care poate participa la evenimente, poate citi, se poate informa despre cat de mare a fost tragedia prin care au trecut sute de mii de familii in urma Holocaustului", scrie Adrian Nastase.

Revista Kamikaze precizeaza ca intamplarea a avut loc in Elvetia, la petrecerea de Halloween organizata de liceul la care invata fiul cel mic al social-democratului. In ceea ce priveste bursa de care beneficiaza fiul fostului premier, in valoare de 40.000 de euro pentru fiecare an de liceu, aceasta i-a fost acordata de o fundatie "fantomatica", numita „Dimitrie Sturza“. Fundatia este reprezentata de omul de afaceri Robert Raduta, care in mandatul de prim-ministru al lui Adrian Nastase a primit "o bucata consistenta din Delta Dunarii", potrivit sursei citate. Printre prietenii afaceristului se afla nume ca Alexandru Bittner, Ion Tiriac si Adrian Nastase.