Colegiul Farmacistilor si Colegiul Medicilor trag un semnal de alarma in privinta problemelor cu care se confrunta domeniul sanitar din cauza crizei financiare.

Potrivit unui comunicat de presa, 1500 de farmacii din tara au intrat in insolventa, iar alte 400 sunt in faliment, relateaza Agerpres.

"Spitalele mari din tara au inceput sa intre in insolventa si ele, iar Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti, precum si alte cateva Case din tara sunt in incapacitate de plata (...) In spitale, pacientii sunt nevoiti sa cumpere chiar si ata chirurgicala, intrucat farmaciile de spital sunt goale de saptamani intregi", se arata in comunicat.

De asemenea, se atrage atentia si asupra numarului mare de medici care parasesc tara pentru a lucra in conditii financiare mult mai bune in strainatate.

"Dupa exodul a peste 2.500 dintre ei, urmeaza un nou val mai puternic, existand 4.700 de cereri de plecare in strainatate (...) Putinii medici romani care au ramas in tara nu isi mai pot exercita profesia nici macar la limita minim acceptabila", se arata in comunicat.

In context, se precizeaza ca cele mai afectate categorii sunt batranii si copiii si se lanseaza un apel catre decidentii politici sa inceapa discutiile serioase pentru rezolvarea problemelor din sistem.