Judecatorul Cristian Jipa de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, implicat in dosarul de coruptie al senatorului Catalin Voicu, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii pensionarea. Pe ordinea de zi a sedintei Plenului CSM se afla cererea judecatorului Jipa, prin care solicita eliberarea din functie, prin pensionare, informeaza Agerpres.

Cererea lui Cristian Jipa vine dupa ce, in sedinta din 22 aprilie, Consiliul a luat act si de cererea de pensionare a judecatorului Florin Costiniu. Potrivit legii, documentele privind cererile de pensionare urmeaza a fi inaintate presedintelui Romaniei, care, prin decret, semneaza eliberarea din functie a magistratilor. Judecatorii Florin Costiniu si Cristian Jipa de la instanta suprema sunt pusi sub acuzare in dosarul senatorului PSD Catalin Voicu, arestat pentru coruptie in 30 martie. Judecatorul de la instanta suprema este acuzat de complicitate la trafic de influenta, deoarece ar fi intervenit pe langa alti judecatori la cererea lui Catalin Voicu.

In stenogramele cazului Voicu apare si numele lui Cristian Jipa, judecator la ICCJ, despre care Voicu spune, chiar in prezenta lui: ”Dansu' a fost unul din cei mai afectati oameni ca n-am iesit ministru de Interne, atunci. M-a sunat. Zice: Dom'le, inseamna ca sunteti un partid de tampiti”.

Iata un pasaj inedit din stenograme. Judecatorul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Cristian Jipa, invinuit in dosarul Voicu, le declara procurorilor cu ocazia unei audieri: ”Relatia mea de amicitie cu Catalin Voicu se desfasura pe doua paliere: unul privind relatiile cotidiene, umane dintre noi, celalalt privind activitatea sa politica, unde eu l-am rugat din partea sotiei care este deputat PSD in prezent (n.r. Ruxandra Jipa) sa intervina la liderul de grup Hrebenciuc sa nu o mai marginalizeze pe sotie”.

Confesiunea judecatorului Jipa continua: ”Pe Catalin Voicu l-am perceput ca avea o pozitie foarte puternica in PSD, motiv pentru care am si apelat sa o sprijine pe sotia mea. Aceasta perceptie s-a format in timp, inca de pe vremea cand eram judecator la Tribunalul Bucuresti. Catalin Voicu mi-a prezentat in decursul timpului politicieni importanti, cum ar fi Hrebenciuc, Vanghelie, Miron Mitrea etc.”