Sever Muresan va trebui sa plateasca despagubiri de peste 100 de milioane de dolari si 10 milioane de franci elvetieni in cazul Dacia Felix, dupa ce Curtea de Apel Constanta i-a respins contestatia, informeaza Mediafax. Decizia instantei este definitiva.

Muresan a fost judecat alaturi de Mircea Horia Hossu, fostul director al bancii Dacia Felix, in dosarul care viza falimentarea acesteia. El a fost acuzat de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, gestiune frauduloasa si abuz in serviciu. Cei doi au fost arestati in ianuarie 1997 si eliberati in iunie acelasi an, din motive de vicii de procedura.

In 2009, Tribunalul Constanta i-a obligat la plata de despagubiri catre S.C. "Bank Leumi Romania" S.A. Bucuresti (fosta S.C. "Eurom Bank" S.A. Bucuresti - fosta Dacia Felix). In martie, Muresan a depus o contestatie in anulare in care solicita sa nu plateasca despagubirile de peste 100 de milioane de dolari si 10 milioane de franci elvetieni.

Muresan ar fi obtinut de la Dacia Felix, in perioada 1993-1995, in calitate de presedinte al unor societati comerciale cu sediul in Romania si in strainatate, dar si ca membru in Consiliul de Administratie, credite in valoare de peste o mie de miliarde de lei vechi, pentru achizitionarea de otel-beton, care urma a fi exportat catre societatea Cadewel Investment Ltd., din Insulele Virgine, al carui administrator era. In intelegere cu Hossu, Muresan ar fi intocmit si folosit documente false pentru acoperirea rambursarii creditelor.