UPDATE (ora 18:34): Motiunea simpla intitulata "Transporturile din Romania - trase pe dreapta de o guvernare cu aceeasi orientare" a fost respinsa, luni, de senatori cu 56 de voturi impotriva, 47 pentru si o abtinere, anunta Mediafax. Actiunea fusese initiata de grupul PSD+PC, demersul fiind sustinut si de liberali.

Textul motiunii acuza faptul ca sectorul transporturilor din Romania ar fi ''de-a dreptul jefuit'', iar actualul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, ''este pacostea Romaniei'' si un ''sabotor al economiei nationale''.

In document se mentiona, de asemenea, ca infrastructura de transport din tara noastra trebuie sa fie capabila sa asigure interoperabilitatea cu infrastructura europeana pana in 2020, potrivit intelegerilor incheiate cu Uniunea Europeana.

In ceea ce priveste domeniul rutier, in document se mai preciza ca opozitia a realizat pactul national de autostrazi, strategie care ar fi trebuit sa fie indeplinita de ministrul Transporturilor. Totodata, semnatarii motiunii considerau ca nu lipsa fondurilor este cea care impiedica realizarea unor proiecte, ci managementul acestora.