Sase persoane au murit, iar sapte persoane au fost grav ranite duminica noaptea, intr-un accident rutier in care au fost implicate un autocar din Germania, un camion din Romania si unul din Slovacia, in apropiere de Viena, au anuntat serviciile de interventie din Austria citate de Mediafax.

Inca 17 persoane au fost ranite usor in acest accident, care a avut loc catre miezul noptii pe autostrada A21, in apropiere de Baden, la aproximativ 50 de kilometri de capitala austriaca, circumstantele in care acesta s-a produs ramanand, in continuare, necunoscute.

Potrivit primelor informatii furnizate de serviciile de interventie, dintr-o cauza necunoscuta, poate din cauza poleiului, autocarul a lovit un camion, iar coliziunea intre cele doua vehicule a afectat un alt camion.

Cele doua camioane, care circulau unul in spatele celuilalt, sunt inmatriculate unul in Slovacia, iar celalalt in Romania, si nu in Albania, cum s-a anuntat initial. Patru dintre cele sase persoane moarte se aflau la bordul autocarului, care transporta 38 de pasageri, au precizat serviciile de interventie.

Cele sapte persoane grav ranite, dar si cele 17 persoane ranite usor au fost spitalizate la Viena, Moedling, Baden si Sankt-Poelten. Efective importante - pompieri, medici, psihologi, ambulantieri si politisti - erau mobilizate la locul accidentului, in timp ce circulatia pe autostrada A21 a fost total intrerupta.

Drumurile din Austria sunt frecvent teatrul unor accidente rutiere, in cele mai grave doua accidente din ultimii ani murind cate opt persoane.