602 persoane au ales salariul de la stat si au cerut suspendarea platii pensiei, pentru a continua sa lucreze in sistemul bugetar, indica datele centralizate de Casa Nationala de Pensii si alte Asigurari Sociale, citate de Mediafax. Dintre aceastea, 228 sunt din Bucuresti, iar 374, din celelalte judete ale tarii.

Din datele inregistrate de Casa Nationala de Pensii si alte Asigurari Sociale, rezulta ca aproape 4.000 de persoane beneficiau atat de pensie cat si de salariu, insa CNPAS nu poate vedea in baza de date pe care o detine cate dintre acestea intrau in categoriile exceptate de lege, respectiv reprezentanti ai Avocatului Poporului, ai Curtii de Conturi, primari, consilieri locali, consilieri judeteni sau parlamentari.

Pensionarii care continuau sa lucreze in sistemul bugetar, care aveau o pensie mai mare de 1.693 de lei, trebuiau sa opteze in scris, pana pe data de 9 noiembrie, intre pensia si salariul de la stat.

Prevederile Legii 329/2009 se aplica atat pensionarilor care cumulau pensia cu salariul la data intrarii in vigoare a noilor masuri, cat si persoanelor care devin pensionari cumularzi dupa intrarea in vigoare a acestora.