VIDEO Sindicatele din educatie cer profesorilor sa boicoteze deschiderea anului scolar

de V.M.     HotNews.ro
Miercuri, 9 septembrie 2009, 12:27 Actualitate | Esenţial

Sindicatele din invatamantul preuniversitar au propus miercuri cadrelor didactice sa boicoteze festivitatile de inceput de an scolar, la care vor fi prezenti politicieni, dupa ce dezbaterile pe legile asumate de Guvern au fost amanate pentru 15 septembrie, astfel incat, pe 14, parlamentarii sa poata participa la deschiderea noului an. Cadrele didactice membre de sindicat vor stabili pana joi daca vor accepta propunerea federatiilor.

Mai mult, Federatia Educatiei Nationale (FEN) propune membrilor de sindicat sa nu se prezinte la ore in prima zi de scoala. Liderul FEN, Constantin Ciosu a declarat ca acesta este un mod de a sanctiona faptul ca parlamentarii isi iau practic "liber" pe 14 septembrie.
 • "In conditiile in care senatorii si deputatii au o zi libera, consideram ca toti angajatii ar trebui sa beneficieze prin similitudine de aceasta. Nu este normal ca unii sa lucreze, iar altii sa tina discursuri despre «minunatele» conditii create invatamantului si despre «propasirea Romaniei pe cele mai inalte ale progresului si civilizatiei»", se arata intr-un comunicat transmis luni FEN si citat de Mediafax.
Sindicalistii FEN precizeaza ca vor sa le ofere politicienilor sansa "de a nu se mai face inca o data de ras cu promisiuni fara acoperire, cu promisiuni populiste".
 • "Inainte sa vina in fata noastra ar trebui sa puna in aplicare Legea nr 221/2008 privind majorarea salariilor si Legea 315/2006 privind alocarea a 100 de euro pentru achizitionarea materialelor necesare perfectionarii. De asemenea, clasa politica ar trebui sa nu impuna munca fortata prin obligarea salariatilor la zece zile fara plata, sa aloce invatamantului cel putin 6% din PIB asa cum prevede legea si sa isi asume, daca tot vor asta, o lege a educatiei nationale care sa reformeze cu adevarat invatamantul si o lege a salarizarii unitare care sa confere statul de prioritate natinala invatamantului si sa-l pozitioneze spre varful piramidei salariale conform Acordului asumat de Guvern in data de 6 mai 2009", precizeaza FEN in comunicat.
Sinidcalistii considera ca salariatii au toate motivele redeschiderii conflictului de munca cu toate consecintele care decurg din aceasta.De asemenea, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) si Federatia "Spiru Haret" cer membrilor de sindicat sa nu participe la manifestarile de deschidere a anului scolar, la care vor fi prezenti politicieni, sugerandu-le totodata si reprezentantilor clasei politice sa nu vina la festivitati.

Intr-un comunicat, semnat de liderii celor doua sindicate, se arata ca in proiectul Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, invatamantul este situat la periferia grilei de salarizare, iar aplicarea Legii va avea drept efecte diminuarea veniturilor de natura salariala ale personalului din sistem, crearea de inechitati prin pierderea unor drepturi castigate ale salariatilor din educatie si inghetarea salariilor pe perioada nedeterminata indiferent de rata inflatiei, concedieri masive in sectorul bugetar.

Totodata, sindicatele afirma ca Guvernul refuza aplicarea Legii 221/2008 - de majorare a salariilor personalului didactic, in ultima perioada, in invatamantul preuniversitar de stat, procedandu-se la desfiintarea a aproximativ 20.000 de posturi, ceea ce a dus la disponibilizari masive de personal.
 • "Executivul intentioneaza sa ii forteze pe cei peste 400.000 de salariati din invatamant sa accepte concediu fara plata pentru o perioada de zece zile lucratoare, ceea ce va implica trimiterea acasa a celor peste 3,5 milioane de elevi", mai arata FSLI si "Spiru Haret".
De asemenea, in comunicat liderii celor doua federatii, respectiv Aurel Cornea si Gheorghe Isvoranu, sugereaza tuturor reprezentantilor clasei politice sa nu se prezinte in fata oamenilor scolii, cu prilejul deschiderii anului scolar, "pentru a le vinde din nou iluzii prin luarile de cuvant".
 • "In locul cuvantarilor sterile, politicienii pot sa foloseasca constructiv acest timp liber, ca sa analizeze cu responsabilitate legile pentru care Guvernul isi angajeaza raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului si sa gaseasca solutii care sa evite, atat degradarea iremediabila a statutului social al cadrului didactic, cat si prabusirea sistemului national de invatamant", se mai arata in comunicatul citat.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

1207 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  foarte bine (Miercuri, 9 septembrie 2009, 13:13)

  odorica ion [utilizator]

  De cind ma stiu se spunea:"unde-i lege nu-i tocmeala". Acum nu mai este valabila aceasta zicatoare care se inspira din realitate.
 • +4 (6 voturi)    
  Și copiii? (Miercuri, 9 septembrie 2009, 13:23)

  ady624 [utilizator]

  Ei ce vină au? Ca de obicei, ei devin masă de manevră... Sunt scârbit de parlamentari și de sindicate. Același material, dar de părți diferite ale fileului...

  Adrian
  • +1 (1 vot)    
   jale mare! (Miercuri, 9 septembrie 2009, 13:40)

   cristian [anonim] i-a raspuns lui ady624

   Saracii copii! Ei n-au nicio vina. Ha-ha!
   Oricum le facem un bine. in drum spre scoala ii puteau ataca infractorii care au termene pentru procesele lor in 2012. Nu?
  • +2 (2 voturi)    
   Ce treaba au copiii? (Miercuri, 9 septembrie 2009, 13:44)

   vio [anonim] i-a raspuns lui ady624

   in aceasta chestiune? Ei oricum vin la scoala pe 14!!
   • +1 (3 voturi)    
    Păi da (Miercuri, 9 septembrie 2009, 14:51)

    ady624 [utilizator] i-a raspuns lui vio

    Ei vin la școală, nu contează că învață ceva sau nu. Învață că e bine să nu îți faci treaba. Cum am zis, sunt doar masă de manevră. Rezultatul acestor manevre? Tu. Ți-aș recomanda să-ți revizuiești puțin gândirea, dar nu e treaba mea.

    Pune-te în locul unui elev care își începe experiența didactică și în prima zi pe care a așteptat-o toată vara.... se duce la școală. Oricum.

    Eu mă gândesc serios să-mi dau fetița de 6 ani la școală în altă țară. Îmi pare rău.

    Adrian
    • +1 (3 voturi)    
     Bravo tie (Miercuri, 9 septembrie 2009, 15:04)

     vio [anonim] i-a raspuns lui ady624

     Ca te gandesti la asa ceva!
     Va fi foarte bine pentru ea.

     Mi-as da si eu copiii, dar vezi, dintr-un salariu de profesor de 1200 nu mi-as permite nici un bilet de tren pana in acea "alta tara".


     Ma intreb, retoric, ce salariu are acel profesor "din alta tara" in care ai incredere si care isi va face bine treaba?
     • +1 (3 voturi)    
      În acea țară străină (Miercuri, 9 septembrie 2009, 15:54)

      ady624 [utilizator] i-a raspuns lui vio

      Școala m-ar costa $800 pe lună pentru anul pregătitor și în jur de $1000 pe lună pentru prima clasă (în funcție de școala la care se duce).

      Am tot respectul pentru profesorii din România. Mă doare că sunt chinuiți. Am fost membru în senatul unei Universități și am văzut anomaliile la care s-a ajuns din cauza banilor. Profesori care se luptau pe ore, indiferent că elevilor le ajuta sau nu. Filozofie la profilul electronică. Încă n-am înțeles scopul, m-am chinuit mult să pricep. Sindicaliștii în schimb sunt niște oameni meschini care au duble interese. Asta e natura omului în general și oricare dintre noi ar putea face la fel puși în situații similare.

      Dacă aș fi profesor, aș da afară orice picior de om venit în scop parlamentar. Văd că acum la tv se discută că profesorii ar trebui să plece de la festivitățile unde-și fac apariția parlamentari. Cu asta sunt de acord și chiar susțin acest lucru. Cu neefectuarea orelor în prima zi de școală, nu sunt de acord.

      Dacă vrei să aflu ce salariu are acel profesor din altă țară, mă pot interesa. Școala din România s-a degradat groaznic pentru că profesorii nu sunt respectați. La rândul lor, aceștia în mare parte și-au pierdut dragostea pentru ce fac din cauza nevoilor apăsătoare pe care salariul nu le poate acoperi. Nu îi acuz, au dreptate.

      Îmi mențin prima idee. Mi-e scârbă de parlamentari și de sindicaliști. Copiii nu au nici o vină. De ce să plătească ei oalele sparte?

      Adrian
      • +2 (2 voturi)    
       ai mare dreptate (Miercuri, 9 septembrie 2009, 17:00)

       dedeiu [anonim] i-a raspuns lui ady624

       asta e problema cu sindicalistii, cum le crapa salariul cum incep sa starneasca mase.
     • +1 (3 voturi)    
      Salarii (Miercuri, 9 septembrie 2009, 16:00)

      ady624 [utilizator] i-a raspuns lui vio

      Conform http://www.teachersalaryinfo.com/average-teacher-salary-florida.html un profesor debutant are un salariu mediu de $30,700 brut, echivalent a $2558 pe lună brut, din care rămâne cam cu 85-90% (cam $2,200 pe lună net)

      Știu, e o diferență mare. Și asta explică și diferențele nivelului educației. Lumea spune că americanii sunt proști. E posibil să aibă un material cenușiu mai slab, nu știu, dar în școală se specializează pe un anumit domeniu. Ce e în afara domeniului său e necunoscut. Și nici nu-și dau vreun interes să știe mai mult. Personal consider că un om trebuie să știe câte puțin din toate și mult din ceva.

      Cu stimă,
      Adrian
      • 0 (2 voturi)    
       Cineva are ceva cu mine? (Miercuri, 9 septembrie 2009, 17:01)

       ady624 [utilizator] i-a raspuns lui ady624

       Cineva, cum mă prinde îmi dă minus. N-ar putea acel cineva să se și explice? Să zică ceva... orice... să justifice acel minus...

       Mulțumesc anticipat,
       Adrian
 • +1 (7 voturi)    
  Incepere an scoala (Miercuri, 9 septembrie 2009, 13:33)

  O mama [anonim]

  Dragi cadre didactice,

  dar la copii v-ati gandit ? La boboceii care asteapta prima zi de scoala v-ati gandit? Ei inca nu stiu daca prima lor zi de scoala va fi "boicotata" sau nu? Chiar n-aveti suflet ? Vorbim de niste copii? Voi aveti copii?

  Dar la parintii lor v-ati gandit? Care n-au liber ca si parlamentarii sau deputatii , dar l-au rugat din suflet pe sef sa le dea o zi din concediu de odihna ca sa isi duca copilul in prima zi de scoala?

  Aceeasi parinti care poate au salariu cat al vostru, dar nu au sindicat sa-i sfatuiasca sa-si ia o zi liber cand e mai important. Si aceeasi parinti care plang acum ca nu le ajung banii pentru a-i pregati pe copii de scoala.

  Ma scuzati, dar atitudinea sindicatului dvs. si a dvs., dragi cadre didactice, nu pot sa o calific decat ca lipsa de bun simt si de probitate profesionala.
  • +3 (3 voturi)    
   Da. Au si profesorii copii! (Miercuri, 9 septembrie 2009, 13:50)

   _Dexter [anonim] i-a raspuns lui O mama

   Da. Au si profesorii copii care le reproseaza de ce nu s-a facut magistrati si de ce sunt numai niste amarati de profesorasi de 120 euro/luna.
  • +4 (4 voturi)    
   Hai ca plang!!! (Miercuri, 9 septembrie 2009, 13:54)

   aristotel [anonim] i-a raspuns lui O mama

   De ce mereu cand e vorba de o nemultumire legitima a profesorilor scoateti mereu copiii nevinovati la inaintare??

   Care-i problema?
   La deschidere vor participa politicienii si parintii, ca profesorii oricum nu sunt luati in consideratie. Mereu li se reproseaza ca nu fac nimic, ca iau prea multi bani pentru ce fac, ca au vacanta de 5 luni si lucreaza numai 4 ore pe zi, ca fac avere din meditatii samd. Ce nevoie aveti de ei?

   Daca e asa usor, de ce nu-si invata parintii proprii copii?
   • -3 (3 voturi)    
    Ce intrebare !!! (Miercuri, 9 septembrie 2009, 14:16)

    O mama [anonim] i-a raspuns lui aristotel

    La asa o intrebare, nu pot sa-ti raspund decat: ca sa nu ramana profesorii pe drumuri, fara loc de munca !

    Si nu noi scoatem copiii nevinovati la inaintare, ci voi. Caci va stiti indispensabili, stiti ca o zi de boicot la voi conteaza. Deci practic, voi sunteti cei care ii folositi ca marfa de schimb.
    • +2 (2 voturi)    
     Mai mama (Miercuri, 9 septembrie 2009, 17:13)

     Alexandru C [utilizator] i-a raspuns lui O mama

     Asa-i ca tu votasi PDL-ul. In loc sa mai arunci vina pe profesori arunca vina pe tine ca ai adus la conducerea tarii niste hahalere.
     Asuma-ti responsabilitatea si nu mai arunca vina pe altii. Stiu e tipic romanesc dar hai sa incercam sa schimbam asta.
  • +2 (4 voturi)    
   Mamam Omida (Miercuri, 9 septembrie 2009, 14:07)

   Catalin [anonim] i-a raspuns lui O mama

   Sa se gandeasca la plodul tau, atunci cand buzunarele sunt goale? Cand vine iarna cu facturi mari la intretinere si salarii reduse cu 15%? Cand sunt batjocoriti si umiliti?

   Ce ar fi sa adresezi patetica ta plangere acelor politicieni care, pe banii nostri, amana cu o zi dezbaterea legilor, declarate de ei a fi de importanta nationala si maxima urgenta, pentru a face - jegosii - o baie de multime?

   Nu sunt bugetar, dar bine fac! Sa boicoteze deschiderea anului scolar si incepand cu 1 octombrie sa declanseze greva generala pe termen nelimitat.

   Daca magistratii pot trimite pe strada infractorii, pentru salariile lor (de peste 5000 lei) si profesorii pot trimite plozii pe aceasi strada (pentru salariile lor de 700-1500 lei).
   • -2 (2 voturi)    
    Chiar nu intelegeti ? (Miercuri, 9 septembrie 2009, 14:31)

    O mama [anonim] i-a raspuns lui Catalin

    Probabil ca nu sunteti economisti, dar chiar nu intelegeti ca nu sunt bani ? Ca nu au de unde sa va dea majorarile salriale si alte bonusuri.
    Sunt de acord cu ce spuneti despre politicieni si magistrati.
    Dar chiar nu e momentul de majorari salariale. Totusi este criza, chiar daca de la voi nu se vede. Nu sunt bani, au fost doar promisiuni desarte si fara acoperire.
    La situatia care este in tara si in lume, trebuie sa ziceti mersi ca aveti un loc de munca. Stiti cand oameni au fost trimisi in somaj? Cate firme in faliment?
    Si oricum, faptul ca voi sunteti nemultumiti si frustrati nu are legatura cu comportamentul profesional. Ca sa ma exprim plastic, e ca si cum bucatarul v-ar scuipa in mancare, ca nu-l satisface pe el salariul.
    • +2 (2 voturi)    
     Patetic (Miercuri, 9 septembrie 2009, 14:59)

     Mitica Valahul [utilizator] i-a raspuns lui O mama

     Ca sa vorbim plastic, bucatarul iti scuipa in cafea daca vei comanda mancare, mananci, ii spui ca nu ai bani sa platesi si comanzi dupa si o cafea.

     Asta au facut politicienii stimata economista.

     Iar legea nu se discuta! Asta spun si magistratii! Au lege, sa gaseasca surse. Identic trebuie sa fie si pentru profesori. Defapt pentru toata tara.

     Nu e vina magistratilor sau a profesorilor daca politicienii dau astfel de legi. Ei cer doar respectarea lor. Si incetarea minciunii si a ipocriziei.

     Probabil ca esti genul care fuge sa dea mana si sa se pupe cu toti basestii (indiferent de partid) care participa la astfel de evenimente. La bai de multime, la urma urmei trebuie sa fie si spalatoresele de politicieni....

     Profesorii au dreptul la greva. Si bine fac ca ii sanctioneaza pe politicieni astfel.

     Obisnuieste-te cu ideea ca saptamani la randul vei tine copilul acasa! Greva se anunta de durata!
     • -1 (1 vot)    
      Foarte urate cuvinte! (Miercuri, 9 septembrie 2009, 15:36)

      O mama [anonim] i-a raspuns lui Mitica Valahul

      In primul rand, mi se pare incalificabil modul dvs de adresare, cu jigniri total nefondate si nedrepte.

      De dragul adevarului, desi nu meritati, nu am nicio afiliere politica, nu am fost niciodata sa dau mana sau sa ma pup cu politicienii.

      Sunt de acord cu dvs. ca legea trebuie respectata. Si de asemenea, imi doresc incetarea minciunii si a ipocriziei.

      Dar cum ei, politicienii, nu au respect pentru voi, la fel nici profesorii nu au fata de restul lumii, care lucreaza ca si voi, pe bani mai multi sau mai putini, nedreptatiti poate, nu doar de stat ci si de vreun patron.

      Imi spui sa ma obisnuiesc cu ideea ca saptamani la randul voi tine copilul acasa. Il voi tine, sigur ca il voi tine, ca doar n-oi iesi in strada sa protestez ! O sa ma descurc cumva, chiar daca lucrez si copilul urma sa stea din 14 septembrie intr-un program prelungit la scoala, pana termin eu la munca.

      Dar ... voi nu stiti problemele astea ca deh... nu lucrati 8-17.
      • 0 (0 voturi)    
       ba lucram 8-17! (Miercuri, 9 septembrie 2009, 21:52)

       dan [anonim] i-a raspuns lui O mama

       desi nu-mi convine situatia, ar trebui ca greva profesorilor sa o impinga de la spate pe a celor din sanatate, din intreg domeniul bugetar. astfel, poate toti vor reusi sa le forteze mana celor de la guvern macar sa nu ne mai vanda gogosi vizavi de cat de cinstiti sunt ei in relatia cu noi, poporul! si mail mult, ar trebui ca celor din doemniul bugetar sa li se alature si cei din mediul privat! sa le fie cu varf si indesat... macar o data sa fim solidari!
    • +2 (2 voturi)    
     Fa-ma sa inteleg ceva (Miercuri, 9 septembrie 2009, 15:44)

     Catalin [anonim] i-a raspuns lui O mama

     Ia zi tu "mamico":
     In perioada octombrie - decembrie profesorii - ca si ceilalti bugetari - vor fi trimisi, fortat, 10 zile in concediu fara plata. Cine va sta cu plodul tau atunci?

     Sau ai pretentia ca in acele zile profesorul sa vina sa lucreze fara bani in acele zile?

     10 zile lucratoare! adica jumatate de luna fara salariu - si nu pe timpul verii, ci cand e friga afara si ziua mai scurta (costuri ridicate la utilitati, bani de haine mai groase....tot ce presupune sezonul).
     Daca tot esti atat de inflacarata de ce nu soliciti si tu patronului 10 zile fara plata in perioada cand si profesorii copilului tau vor fi in fara plata? Nu de alta, dar sa vezi si tu cum e cu solidaritatea, ca sa faci morala vad ca esti buna.

     Apropo - bucatarului ii ceri sa faca de mancare fara sa-l platesti? Pai nu iti scuipa-n farfurie, te scuipa direct in fata...si te aleagra si cu facaletul...
     • -2 (2 voturi)    
      Hai sa te fac sa intelegi ceva (Miercuri, 9 septembrie 2009, 16:34)

      O mama [anonim] i-a raspuns lui Catalin

      Cu copilul va sta sotul meu care e tot bugetar si va avea si el 10 zile libere, fara plata.

      Si cu toate astea nu face greva/boicot, ca nu poate.

      Nu, nu e parlamentar, deputat etc. etc. ....

      Si nu va mai plangeti atata... ca nu va tine nimeni cu forta in invatamant.

      Si apropo de parabola cu bucatarul, tu il platesti pe patronul lui , nu pe el, nu stii daca el e platit la timp sau nu. Dar astepti ca el sa faca treaba buna, indiferent de multumirea lui fata de job.

      Chiar e posibil ca cineva din invatamant sa numeasca copilul - "plod". Asa vorbiti intre voi despre copiii nostri?
      • +1 (1 vot)    
       Loaza e mai bine? (Miercuri, 9 septembrie 2009, 16:52)

       Catalin [anonim] i-a raspuns lui O mama

       Sunt eu profesor cum esti tu mamica.

       Esti un biet tonomat portocaliu, pus sa cante osanale conducatorului iubit, marele Zeus, si lui Boc ce mic.

       Si pentru cei care sunt tinichigii nu filosofi:
       LOÁZĂ s. v. derbedeu, lichea, puşlama, secătură, smicea, viţă de vie, vlăstar.

       Nu e insulta - ci vorba vorbei: ce iese din pisica sorici mananca.....
       • 0 (0 voturi)    
        Zau (Miercuri, 9 septembrie 2009, 17:16)

        O mama [anonim] i-a raspuns lui Catalin

        Pe cuvantul meu, ca bati campii ! Asa aberatii mai rar. Nu vezi decat oameni politici peste tot.

        Imi pare rau ca mi-am pierdut timpul cu de-al de tine.
        A fost prima data cand am scris aici si m-am lamurit. E si ultima, caci spuneti numai prostii si mai si jigniti gratuit oameni de buna credinta!
   • 0 (0 voturi)    
    de acord! (Miercuri, 9 septembrie 2009, 21:47)

    dan [anonim] i-a raspuns lui Catalin

    sunt de acord cu tine. am un copil care intra in clasa a doua si sincer sa fiu as prefera sa nu fie nevoit sa stea in picioare, in curtea scolii, 2 ore in timp ce un politician semianalfabet recita un discurs care nu-l va interesa oricum (pe copilul meu!). Mai mult, ne va mai manca si noua, parintilor, inca 2 ore din viata aiurea, pentru campania pdl, psd sau pnl.
    As prefera ca toate cadrele didactice sa vina, in schimb, in data de 14 septembrie si sa-si primeasca elevii direct in clase, sarindu-se astfel peste momentul politicianului-ales. cred ca ar fi intelept pentru toata lumea..., si mai eficient!
  • +2 (2 voturi)    
   Ganduri (Miercuri, 9 septembrie 2009, 14:24)

   cristian [anonim] i-a raspuns lui O mama

   Cand ati votat ati avut asemenea cugetari lacrimogene?
   Oare in noiembrie o sa ganditi la fel cand o sa fiti cu stampila in mana?
   Va ganditi ca viitorul copiilor si nepotilor vostri il modifica POLITICIENII nu profesorii care ar fi bine sa boicoteze 14 septembrie.
   Daca un "boboc" va avea o zi urata in 14 septembrie sa-i spuneti ca Basescu, Boc & co. a avut grija de el. Sute de membrii ai serviciilor secrete au avut grija ca el sa traiasca intr-o "societate sigura", ca sa ajunga cu bine la scoala unii i-au facut trotuare cu borduri clasa intai, altii s-au gandit sa promoveze minunata tara in care traieste, ca sa fie mandru, nu?, etc.
   Nenorocitii care nu vor sa vina la scoala in 14 n-au pic de suflet... probabil nu mai au nici bani prea multi si se simt umiliti... si poate sunt in sistem si oameni care isi doresc sa fie profesori si si-ar dori sa traiasca decent facand ceea ce le place si de-asat se incapataneaza sa ramana in sistem asa cum e el, prost si nincorect.
  • +1 (1 vot)    
   asa-i ca esti "economist" (Miercuri, 9 septembrie 2009, 15:08)

   visio [anonim] i-a raspuns lui O mama

   adica iti iei bani de la partide sa te joci de-a cuvintele? e buna painea asta? sper sa iti stea in gat si sa fii mancarica pt viermi; tu si stapanii tai care habar nu au de economia de piata; eu cunosc numai foamea lor, cu salariile lor mari, cu masinile lor de lux, diurne, sporuri.....
   • -1 (1 vot)    
    Ce teorie a conspiratiei !! (Miercuri, 9 septembrie 2009, 15:43)

    O mama [anonim] i-a raspuns lui visio

    Doamne fereste ce fel de oameni sunteti !?

    Am fost sincera cu voi, chiar sunt o mama cu un copil la scoala si fara apartenenta politica.

    Sper ca nu sunteti cadre didactice de vorbiti si ganditi asa.

    Si in alta ordine de idei. Cine vorbeste si doreste altuia asa, asa sa ii fie norocul sa primeasca.
    • 0 (0 voturi)    
     tare "neajutorata" esti (Miercuri, 9 septembrie 2009, 18:03)

     visio [anonim] i-a raspuns lui O mama

     poti spune orice, esti ceea ce esti si asta nu schimba cu nimic "natura" ta; asa cum ziceam: unii au deficiente, altii au handicapuri; tu esti o "norocoasa" pt ca posezi din amandoua...ai nevoie de "ajutor" sa intelegi ce ti-am spus? cauta-l la specialisti....
  • +2 (2 voturi)    
   Las-o balta (Miercuri, 9 septembrie 2009, 15:59)

   profesorul [anonim] i-a raspuns lui O mama

   cu propaganda de la partid.

   Mamica, se va intampla asa:
   - vine politicianul in scoala, treaba lui. Dar cand apare, eu si colegii mei, imi iau copiii de manuta si intru cu ei in clasa. Politicianul nu are decat sa vorbeasca cu peretii!


   Asa ca nu agita spiritele forumistice cu salarii, bun simt sau probitate!
 • +2 (2 voturi)    
  sunt absolut de acord (Miercuri, 9 septembrie 2009, 13:34)

  visio [anonim]

  si daca as putea, i-as baga in puscarii pe cei care uita sa isi reduca salariile, pe politicienii romani care aluneca de pe scaunul de parlamentar, ori de gras ce este ori de somn.
 • +3 (3 voturi)    
  Corect si de bun simt! (Miercuri, 9 septembrie 2009, 13:36)

  vio [anonim]

  Din moment ce nu e nicio problema cand bugetarii din Parlament sau Senat isi iau o zi libera, platita, de ce ar fi o problema daca si alti bugetari ar face la fel!!
 • +2 (2 voturi)    
  Deschiderea (Miercuri, 9 septembrie 2009, 14:24)

  Mircica [anonim]

  Ar fi normal ca j*igo*diile din parlament sa nu participe la deschiderea anului scolar. Cum nu au rusine, se vor inghesui, asa cum fac si la biserica, sa apara la TV. Cersetori de voturi, someri de lux se aduna la cascaval ca sobolanii.
 • +2 (2 voturi)    
  BRAVO! (Miercuri, 9 septembrie 2009, 14:41)

  CATALIN [anonim]

  O tara fara justitie, piolitie si invatamant. o tara fara bugetari cu salarii "nesimtite" aqts e pohta ce-a pohtit boc si uite ca o va avea curand.Guvernanti, nu va jucati cu focul! bagati-va mintile-n cap si apucati-va de treaba!
  Auzi, Stefan cel Mare! Ar trebui pedepsit penal lingaul de Ion Olteanu pentru ineptia asta...
  De fapt ce sa ii ceri daca marinarul e Zeus...
  Idiotii naibii!
  • +2 (2 voturi)    
   O lege... (Miercuri, 9 septembrie 2009, 15:39)

   Georgica [anonim] i-a raspuns lui CATALIN

   Ar trebui initiat un proiect de lege: acei politicieni care ii compara pe mai marii zilei cu Stefan cel Mare, Zeus, Cuza si alte figuri istorice sau legendare sa fie amendati cu 5000 de lei si sa poarte o luna in piept o eticheta mare: "sunt un lingau nenorocit". Primul pe lista ar trebui sa fie Ion Oltean o culme a lingailor din Romania!
 • 0 (0 voturi)    
  anul trecut (Miercuri, 9 septembrie 2009, 21:34)

  observator [anonim]

  sa nu uitam ca anul trecut pe vremea asta se discuta intensiv despre marirea cu 50% a salariilor din invatamant
  he,he,he, sa vedem cu ce propuneri mai sintem "incantati" anul acesta
 • 0 (0 voturi)    
  politicieni vs. invatamant (Miercuri, 9 septembrie 2009, 22:15)

  maryangelo [anonim]

  M-am saturat sa aud aceeaşi intrebare,,La copii v-ati gandit? ". Sunt cadru didactic si v-as pune, dragi parinţi urmatoarea intrebare ,, Voi stiti ce fac copiii vostri la scoala?". Cat la suta dintre parinti cunosc numele invatatoarei sau dirigintei care raspunde de copiii lor? Cati la suta dintre parinti cunosc in ce clasa sunt copiii lor. Va las singuri sa raspundeti la aceasta intrebare.
  Sunt de-acord cu cei care sunt PRO . Cei care sunt CONTRA noastra s-au gandit si la cabinetul Boc? Adica, pentru bugetari nu sunt bani, dar pentru angajatii lui se fac mariri de 50 %. De ce nu tipa nimeni acolo?
 • 0 (0 voturi)    
  cand avem liber? (Duminică, 13 septembrie 2009, 19:01)

  DANY [anonim]

  cand iau copiii liber de la ore
 • 0 (0 voturi)    
  curajsindical (Luni, 14 septembrie 2009, 17:21)

  Ilie [anonim]

  directorii si inspectorii sunt in majoritate politruci - de ce nu se protesteaza impotriva lor?
 • 0 (0 voturi)    
  sindicate? (Joi, 18 martie 2010, 17:34)

  anonim [anonim]

  aceste probleme sunt direct consecinta incapacitatii dumneavoastra stimati dascali de a avea grija sa va faceti datoria si sa-i invatati pe elevi in asa fel ca atunci cand ajung sa ne conduca sa nu se gandeasca la voi ca la niste exemple negative. va meritati soarta domnilor dascali si chiar as vrea sa vad daca macar acum recunoasteti ca este din vina voastra. pai daca voi aveati grija de cei care va treceau prin fata sa-i invatati atunci ei acum ar fii avut respect si nu ar fii stiut cum sa va rasplateasca. dar cine seamana vant culege furtuna si este normal sa fie asa atata vreme cat toti ati facut la scoala prezenta si ati invatat elevii in particular pe banuti munciti de saracii parinti care asa au devenit a doua categorie sociala care va urasc.iar acum gresiti din nou si dati iarasi un exemplu negativ scolarilor. ganditi-va ca cei de acum vor conduce cand veti fii la pensie si exemplu dat de voi prin nemunca si meditatii private care se perpetueaza inca se va intoarce din nou contra voastra si va va lovi cand va va fii mai greu. mai bine incercati sa va mobilizati si sa invatati elevii la scoala in timpul pe care-l petreceti cu ei si faceti sa devina scoala Romaneasca renumita si dorita si exponentii ei sa devina personalitati de elita si exemple pozitive de urmat pentru alte si alte generatii.daca ati face acest efort care va sta la indemana cred cu toata convingerea ca generatiile viitoare vor elogia caracterul vostru si va vor spune parinti spirituali asa cum ar trebui sa fiti. Lasati mocirla si luptati fiecare la catedra dumneavoastra pentru o viata viitoare mai buna. doar voi puteti sa schimbati ceva aici. si aveti totul la indemana!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică