Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, care este si vicepresedinte PSD, spune ca nu exclude inghetarea salariilor si a pensiilor in 2010, intrucat situatia economica este in continuare "foarte grea", potrivit Mediafax.

In schimb, Constantin Nita a refuzat sa raspunda unei intrebari a jurnalistilor privind disponibilizarea a 10% dintre bugetari, conform negocierilor dintre FMI si Guvern, informatie vehiculata in presa in ultimele 2 zile: "Nu comentez. Negocierile nu s-au finalizat, nu am calitatea sa comentez", a afirmat ministrul IMM-urilor.

  • PSD, impotriva disponibilizarilor

Constantin Nita a adaugat, insa, ca, in principiu, PSD nu este de acord cu disponibilizarile de salariati, fiind de parere ca trebuie identificate alte masuri care sa duca la diminuarea cheltuielilor.

PSD a cerut, in discutiile cu FMI, sa se renunte la ideea disponibilizarii a 150.000 de bugetari, au declarat, duminica, pentru Mediafax, surse din partid, care au precizat ca negocierile vor continua si luni. Potrivit surselor citate, social-democratii au propus ca disponibilizarea sa fie ultima varianta de reducere a cheltuielilor bugetare luata in calcul.

Surse guvernamentale declarau, sambata dupa-amiaza, pentru Mediafax, ca FMI negociaza cu Executivul disponibilizarea a 100.000-150.000 de bugetari pana la mijlocul anului viitor, inghetarea pensiilor, cu exceptia celor minime sociale, in 2009 si 2010 si a salariilor bugetarilor, pana cand legea salarizarii unice va produce efecte.