Vineri incepe, la Drobeta Turnu Severin, prima editie a Congresului Jurnalistilor Romani de Pretutindeni. Sub genericul "Limbaj - Mesaj - Libertate", circa 100 de reprezentanti ai organismelor de presa romaneasca din tara si din statele din vecinatate vor cauta solutii pentru o vizibilitate mai buna a presei romanesti din jurul granitelor. La deschiderea lucrarilor este asteptat si presedintele Traian Basescu.

La eveniment sunt asteptati jurnalisti romani din Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Republica Macedonia, Albania si din Romania, reprezentanti ai Parlamentului, Guvernului, oameni politici, diplomati, experti si reprezentanti ai societatii civile.

Congresul este organizat de Forumul International al Jurnalistilor Romani, cu sprijinul Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni din cadrul MAE, in parteneriat cu Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune.

Sambata, lucrarile aceluiasi congres se vor desfasura in localitatea Kladovo, din Serbia, unde vor fi prezenti si reprezentanti ai comunitatii romanesti din Valea Timocului si Voivodina.