Parchetul General a cerut sefului statului aviz pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al privatizarii si presedinte al Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului (AVAS), Ovidiu Musetescu, informeaza luni un comunicat al Parchetului General.

Procurorul general Laura Kovesi a solicitat presedintelui Romaniei aviz pentru declansarea procedurilor de incepere a urmaririi penale fata de Ovidiu Musetescu, fost sef AVAS si fost ministru al Guvernului in perioada 2001-2003, in legatura cu privatizarea societatilor Alro Slatina si Alprom. Musetescu, care in perioada privatizarii Alro Slatina era presedinte al Administrarea Participatiunilor Statului - APAPS (actualul AVAS), este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu.

"Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sesizat prin referatul Directiei Nationale Anticoruptie, a solicitat Presedintelui Romaniei declansarea procedurilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de Musetescu Tiberiu - Ovidiu, fost presedinte al Autoritatii pentru Privatizare si Administrarea Participatiunilor Statului (APAPS) si membru al Guvernului in perioada 2001-2003 - pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu prev. de art. 248 C.p rap. la art. 2481 din Codul Penal si stabilirea cu intentie a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand operatorilor economici la care statul este actionar, comisa in cazul actiunii de privatizare a S.C. ALRO S.A. Slatina si S.C. ALPROM S.A., in dosarul nr. 54/P/2005 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie", se arata in comunicatul citat.

"Intrucat la data savarsirii faptelor cu care au fost sesizate organele de urmarire penala, Musetescu Tiberiu – Ovidiu avea calitatea de membru al Guvernului, s-a solicitat Presedintelui Romaniei declansarea procedurilor in vederea formularii cererii de incepere a urmaririi penale", mai precizeaza comunicatul.

Procurorii DNA au declansat, in 15 decembrie 2006, umarirea penala in dosarul privind legalitatea contractului de privatizare a combinatului producator de aluminiu Alro Slatina.