VIDEO Emil Boc: Membrii Comitetului pentru Situatii de Urgenta care nu vin la sedinte vor fi demisi. Cine sunt absentii de la sedinta de vineri

de E.M.     HotNews.ro
Vineri, 12 iunie 2009, 11:19 Actualitate | Esenţial


Premierul Emil Boc a declarat vineri ca membrii Comitetului National pentru Situatii de Urgenta care nu participa la sedinte vor fi imediat inlocuiti si demisi.

Nu exista niciun fel de justificare de a nu fi prezent la o reuniune exceptionala a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, exceptand situatiile cand tu esti trimis sa rezolvi o situatie de urgenta. De aceea, am dispus masurile necesare, cei care lipsesc vor fi imediat inlocuiti si demisi si pusi oameni care sa asigure continuitatea functionarii statului, inclusiv intr-o asemenea situatie", a declarat Emil Boc.

Indiferent unde esti te urci in masina, in avion, si vii la Comitet. Nu accept conducerea prin persoane interpuse, a sustinut premierul Emil Boc, referindu-se la doua cereri de inlocuire a titularilor Comitetului care au motivat ca sunt in teritoriu si nu pot participa la sedinta.La cine s-a referit Emil Boc

Sase persoane au absentat de la intrunirea Comitetului: Catalin Rosculete, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Marin Anton, secretar de stat la Transporturi, Ion Nastasescu, presedintele Agentiei Nucleare, Eugen Banches, consilier la aceeasi Agentie, secretar de stat Marius Fecioru de la Ministerul Comunicatiilor si Constantin Mitu, de la Ministerul Educatiei.

Explicatii concrete au dat doar doi dintre absenti:
 • Ion Nastasescu, presedintele Agentiei Nucleare: "Nu m-a invitat nimeni personal la acest Comitet de Urgenta. Este adevarat, insa, ca Eugen Banches, colegul meu, a fost sunat de la secretariatul tehnic al Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Nu ni s-a spus ca trebuie neaparat sa mergem. Noi am fost asigurati ca nu este obligatorie prezenta noastra acolo. Daca stiam ca este obligatoriu sa particip, macar l-as fi trimis pe Banches", a declarat Nastasescu pentru NewsIn, precizand ca nu a trimis pe nimeni care sa ii  inlocuiasca. Ion Nastasescu si Eugen Banches se afla de joi la simpozionul NucInfo'Day, la Pitesti, organizat de Agentia Nucleara.
 • Constantin Mitu, secretar de stat la Ministerul Educatiei: "Am primit invitatia pentru convocarea CNSU joi, dupa ora 20:30, in conditiile in care eram plecat din Bucuresti. Nu aveam cum sa ajung vineri la ora 9:00 la cat a fost programata sedinta. Pe lista cu membrii CNSU figureaza ca supleant Mihai Scurtu, intrucat nu puteam ajunge, l-am trimis pe el", a spus Mitu, citat de Mediafax.
 • Catalin Rosculete, secretar de stat in MAPDR: "Aveam deja un program stabilit pe care a trebuit sa il respect, insa specialistul trimis de mine a ajuns la comitet. Se pare, insa, ca  s-a dorit sa fiu eu prezent".
 • Marin Anton, secretar de stat la Ministerul Transporturilor: "Am fost de dimineata in minister pentru ca aveam deja programata o intalnire cu o delegatie straina. Daca stiam de joi, amanam intalnirea cu reprezentantii straini. Am avut lucruri mai importante si l-am trimis pe seful situatiilor de urgenta din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Marin Eugen. A fost o situatie de nesincronizare in timp. Mi-am luat papara de la primul ministru Emil Boc, care m-a atentionat ca data viitoare ma da afara".

Potrivit reprezentantilor Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Marius Fecioru se afla de joi la Luxemburg, iar celalalt secretar de stat, Costel Topcian, este in concediu de joi, 11 iunie.

In Hotararea de Guvern 1489/2004 este prevazut faptul ca ministerele si institutiile publice centrale reprezentate in Comitetul National pentru Situatii de Urgenta sunt:

 • Ministerul Administratiei si Internelor
 • Ministerul Apararii Nationale
 • Ministerul Afacerilor Externe
 • Ministerul Transporturilor
 • Ministerul Constructiilor si Turismului
 • Ministerul Economiei si Comertului
 • Ministerul Agriculturii
 • Ministerul Mediului
 • Ministerul Sanatatii
 • Ministerul Comunicatiilor
 • Ministerul Educatiei
 • Ministerul Finantelor Publice
 • Serviciul Roman de Informatii
 • Serviciul de Telecomunicatii Speciale
 • Serviciul de Protectie si Paza
 • Oficiul Central de Stat pentru Probleme Speciale
 • Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta
 • Administratia Nationala a Rezervelor de Stat
 • Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor
 • Agentia Nucleara
 • Comisia Nationala pentru Controlul Activitatii Nucleare.


Citeste mai multe despre   


1048 vizualizari

 • +6 (6 voturi)    
  astept acelasi lucru si pentru: (Vineri, 12 iunie 2009, 11:29)

  florin [anonim]

  -membrii guvernului
  - functionarii din administratia publice
  - parlamentari (astia sunt alesi, dar daca tot nu vin si nu moare nimeni inseamna ca se poate si fara ei si macar nu-i mai platim)
 • -1 (7 voturi)    
  Dl. Boc, dl. Boc ! Inchiriez ghilotina ! Ieftin ! (Vineri, 12 iunie 2009, 11:36)

  Mitica [anonim]

  Premierul Bokkutu NBocu Kukluju Warza Bleaga este in forma !

  Insa in forma de dezcapatanator si recurge pentru a treia oara la demiterile in direct la televizor, chiar daca de data acesta ii lipseste "colega" - d-na Ministru al Erorii Ecoperita Andrenoida - stiti voi care, martora de la caderea in cap a micutzului nostru premier.

  Oare de la ce partid sunt cei doi membri ai Consiliului aflati in teritoriu ? Poate ar fi bine sa fie mai ponderat, caci sigur vor iertati daca au votat cu hErBA !

  Dreptate sa fie, dar nu pentru catzei !

  .
 • +2 (2 voturi)    
  da acord... (Vineri, 12 iunie 2009, 13:59)

  liviu_ [utilizator]

  da cu cei din guvern care fac acest lucru, sau care dorm, joaca rebus etc la munca ce masuri trebuie luate?
  • -1 (1 vot)    
   Pentru demnitari ghilotina, pentru rest...baltagul (Vineri, 12 iunie 2009, 16:34)

   Mitică [anonim] i-a raspuns lui liviu_

   Premier Bokkutu NBocu Kuklukju Warza Bleagă ar putea folosi în mod diferenţiat "utiljale" din dotare pentru dezcăpăţânarea celor absenţi - ghilotina pentru demnitari şi pentru restul lumii ... baltagul.

   În acest fel vor fi împletite aquis-ul european cu tradiţia strămoşească.

   Dacă execuţia va avea loc în direct la televizor - atunci vom putea împleti în trei şi experienţa atlantică ! televizorul comercial fiind inventat pratic în SUA.
 • +1 (1 vot)    
  Reprezentarea în Comitet - nivel secretar de stat (Vineri, 12 iunie 2009, 16:45)

  Mitică [anonim]

  Lăsând gluma şi persiflarea, trebuie să spunem că în lege este descris clar nivelul de reprezentare în CSU al institutiilor implicate.

  Legea nu prevede subsituţi sau delegaţi permanenţi, ci prevede modalitatea de înlocuire a reprezentanţilor.

  Iată ce spune legea:

  "(2) Comitetul Naţional se compune din:
  a) preşedinte: ministrul administraţiei şi internelor;
  b) vicepreşedinte: un secretar de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor;
  c) membri: unul sau mai mulţi secretari de stat de la fiecare minister sau un adjunct al conducătorului fiecărei instituţii publice centrale prevăzute în anexa nr. 1, în funcţie de tipurile de risc gestionate, de funcţiile de sprijin repartizate şi de complexitatea acestora, şi inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă;
  d) consultanţi: câte 1 - 2 experţi şi/sau specialişti din fiecare minister şi instituţie publică centrală prevăzute în anexa nr. 1."

  Trebuie să îi dau dreptate premierului Bokkutu în demersul său - absenţii au încălcat LEGEA.

  Doar preşedintele poate delega atribuţiile către vicepreşedinte. Membrii pot delega dreptul de vot consultanţilor numai cu acordul ministrului respectiv. Despre prezentă nimic ... deci nu se poate delega.

  Iar un comitet de urgenţă se întruneşte urgent ... iar fără dubii unii au interpretat urgenţa drept "eventuală prezenţă".

  Işi merită pe deplin demiterea, cum blam şi tam-tam ... pentru că sunt plătiţi din BANII NOŞTRI.

  Exerciţiul trebuie repetat şi la nivele mai joase în administraţia publică, până scăpăm de toţi leneşii !
 • 0 (0 voturi)    
  comentariu (Vineri, 12 iunie 2009, 20:51)

  Micutu [anonim]

  Eugen Marin o nulitate care nu respectă legislaţia în domeniul protecţiei civile 481/2004. Unde este regulamentul pentru accidente pe căile de comunicaţii care trebuia elaborat în 60 zile de la apriţia legii de mai sus ?.
 • 0 (0 voturi)    
  Alo ! Domnu' Boc ? Cand livrati capetele taiate ? (Sâmbătă, 13 iunie 2009, 12:05)

  Mitica [anonim]

  A trecut suficient timp sa fie demisi peste 100 de demnitari si alti terchea-berchea guvernamentali.

  Pana acum nu am vazut decat reactia verbala a premierului Bokkutu Warza Bleaga.

  Oare chiar toti toti cu votat cu hErba, de nu se intampla nimic ?

  .


  .


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri